Deklice

Tudi zelo dekliško sobo z roza obarvanimi stenami in nagubanimi zavesami boste lahko hitro preuredili, če boste vanjo dali starinsko ogledalo in klasično belo omaro. Posezite po cvetličnih vzorcih, saj so ti motivi zelo všeč tudi najstnicam. Sobo opremite v zelenorožnatih barvah. Kombinacija bo rasla skupaj z vašo malčico. Tudi v rjavoroza barvni kombinaciji se bodo izvrstno počutile tako male princeske kot najstnice.

bedroom_scheme_girls_room.jpg

Stene dekliške sobe lahko prebarvate tudi z nežno rumeno barvo. Kupite posteljo z baldahinom. Namesto klasičnih polic namestite kakšne bolj atraktivnih oblik. Sobo poživite s preprogo v kakšni živi barvi. Pastelno zelena, bela in roza barvna kombinacija je deklicam pisana na kožo. Tudi soba za deklice je lahko modra. Stene polepite z modrobelimi vzorčastimi tapetami, modro posteljo pa s cvetličnimi nalepkami. Posteljnina naj bo bela s pisanimi cvetovi.

Dečki

Stene deške sobe prepleskajte z izmenjujočimi se črtami temnejšega oziroma svetlejšega odtenka. Sobo opremite v nevtralnih tonih in z otomano, ki bo dečku služila še vrsto let. Tipično modro deško sobo popestrite z belo posteljnino in nočno omarico ter zelenim posteljnim prekrivalom.

incredible_boys_bedroom_design.jpg

Soba za dva otroka

Soba, v kateri bivata dve deklici, mora imeti veliko prostora za shranjevanje. Poskusite jo opremiti z zelenimi tapetami z roza vrtnicami, roza karirastimi zavesami, namiznima svetilkama z roza senčiloma, dodajte pa še dve rdeči otomani s skritim prostorom za shranjevanje. Postelji in posteljnina naj bosta beli. Kupite postelji s predalniki. Po tleh položite preprogo v zeleni barvi, ki se bo ujemala z barvo tapet.

bedroom_ideas_for_girls_sharing_a_room.jpg

Vašima deklicama lahko nekaj zasebnosti zagotovite z baldahinom, ki ga lahko preprosto izdelate tudi sami. Kupite dovolj veliko tkanino, da bo ta lepo padla čez posteljni rob. Na vsaki strani postelje v steno v želeni višini zvrtajte luknji in vanje namestite po dve palici. Čezenj obesite tkanino. Da vam ne bo padala dol, jo ob palici zašijte ali privežite.

Ostalo

Deškost ali dekliškost lahko v prostor na zelo poceni način vnesete z okrasnimi blazinami, slikami ali svetili z deškimi ali dekliškimi motivi oziroma kakšnim drugim dekorjem. Ne bojte se uporabiti živih barv, še posebno na stenah, ki jih lahko z malo denarja in truda prebarvate, če z rezultatom ne boste zadovoljni oziroma z njim ne boste navdušili punčice svojega očesa.

Več idej za sofisticirano opremljanje deških in dekliških sob pa si oglejte v fotogaleriji.