Podjetje Goldtatze (Zlata šapa), ki ga je ustanovil, je postalo pravi specialist za luksuzno mačjo sobno opremo. Daleč od masovne proizvodnje tovrstnih izdelkov, ki temelji na vezanih ploščah, nastajajo edinstveni, umetniški in dovršeni elementi po naročilu, ki sestavljajo izvirna igrišča za mačje prijateljice, kar najbolj podobna naravnemu okolju. Če mačke, ki živijo samo v stanovanju, ne morejo ven, je treba naravo pripeljati k njim, se je odločil Hofmann, ko je pred sedmimi leti začel izdelovati inovativno in kakovostno opremo zanje.

goldtatze3.jpg

Notranji prostori spominjajo na naravno okolje

Stefan si niti mislil ni, da ga bo zaneslo v »mačje vode«, ko je s svojim dekletom najel stanovanje v Porenju. Družina, ki je prej živela v njem, se je skupaj z mačkom Mowglijem preselila v podstrešno stanovanje, toda kosmatinec je še vedno obiskoval svoje staro prebivališče in se ni dal odgnati. Zanj je bilo stanovanje domače okolje, ki se mu ni hotel odreči, in to kljub dejstvu, da je bil Hofmann alergičen na mačjo dlako. Sčasoma se je alergija na začudenje družinskega zdravnika polegla, tako da je Stefanovo dekle celo posvojilo mačjega mladička, Stefan pa je začel razmišljati, kako bi mucku olajšal bivanje v notranjih prostorih.

goldtatze.jpg

V gozdu svojih staršev je našel prevrnjeno drevo, ki je imelo idealno obliko za naravni praskalnik. Kot mizar in umetniški oblikovalec ga je primerno obdelal tako, da je postavljen domačega mucka spodbujal k praskanju in plezanju. Nadaljevalo se je z omarico za mačje stranišče in manjšim predalnikom, primernim za shranjevanje mačje opreme, nazadnje pa se je serija praskalnikov okrepila še z drugimi kakovostnimi elementi iz lesa, kot so prehodi pod stropom, viseči mostovi, kocke in ležišča za počivanje, obešanke itd.

goldtatze7.jpg

Za mačje kosmatinke le najboljše

Različne elemente je mogoče združiti in ustvariti pravo kraljevsko okolje za mačjo igro in počitek. Odkar je Stefan začel svoj posel, je dobil številne dobre odzive lastnikov mačk z vsega sveta, ki želijo za svoje kosmatinke le najboljše. In to pri Zlati šapi tudi zagotovo dobijo. Več informacij in še več fotografij najdete tukaj.