Letos se simpozija udeležujejo Melanie Brown in Ruthanne Tudball (članica IAC) iz Velike Britanije, Jane Jermyn iz Irske, Peteris Martinsons iz Latvije (član IAC), Risto Hämäläinen iz Finske, Ljubica Jocić Knežević iz Srbije (članica IAC) in Dani Žbontar iz Slovenije ter seveda marljiva gostitelja Barba Štembergar Zupan in Niko Zupan. Kot gostje sodelujejo še Biserka Komac, Lučka Šparovec in An Misjak. Umetniško kritiko pa bosta podala direktorica in kustosinja muzeja keramike Westewald v Nemčiji Monika Gass in vodja galerijske dejavnosti Gorenjskega muzeja Kranj Damir Globočnik.

Mednarodni simpozij umetniške keramike V-oglje se je s sprejetjem v International Academy of Ceramics s sedežem v Ženevi (IAC deluje tudi kot posvetovalni organ Unesca) pridružil najimenitnejšim umetnikom in najpomembnejšim ustanovam, ki združujejo interese keramikov na svetu. Na lokalni ravni simpozij prispeva vrhunska umetniška dela, ki dopolnjujejo prvo stalno zbirko umetniške keramike v Sloveniji, ki se nahaja v Muzeju občine Šenčur.

Umetniki ustvarjajo v Lončarskem ateljeju na Krožni poti 11 v Vogljah pri Šenčurju, ogled njihovega dela pa je za obiskovalce brezplačen. Za vse, ki jih zanima keramika, je ta dogodek vsekakor vreden pozornosti.