Posteljno pregrinjalo kot zavesa

Iz posteljnega pregrinjala lahko zelo enostavno naredite zavese. Na vrhu naredite luknje, dovolj velike, da bodo šle skozi palico, jih obrobite in zavese so nared. Dajte jih na palico, to pa na držalo. Če je pregrinjalo težko, preverite, ali bo držalo preneslo težo.

Pleskanje zidov

Najhitrejši in eden najbolj poceni načinov za prenovo sobe je vnos barve. Zavihajte rokave in prepleskajte stene. Tudi če boste uporabili isti odtenek, bo sprememba zelo velika. Barvo izberite glede na velikost sobe in količino naravne svetlobe, ki jo je deležna. Če je soba majhna, izberite svetle odtenke in jo na ta način vizualno povečajte. V večjem prostoru pa lahko s temnejšo barvo prebarvate le eno steno in jo tako poudarite.

_222.jpg

Osvetlitev

Svetloba zelo vpliva na to, kako dojemamo prostor. A ni vam treba kupovati dragih lestencev, včasih je dovolj že samo preprosta žarnica, pa bo soba delovala kot prerojena. Zelo učinkovita rešitev je tudi zamenjava senčila.

Slike in ogledala

Novo življenje boste prostoru vdihnili tudi s slikami in ogledali. Slike prostoru dodajo osebno noto in poživijo stene, ogledala pa odsevajo svetlobo, zaradi česar prostor deluje večji. Pri razporeditvi predmetov pazite na ustrezna razmerja. Nikar nad velik kos pohištva ne obešajte majhnega ogledala in obratno. Prostor bo namreč v tem primeru videti čuden in zelo neuravnotežen.

old_church_turn_into_contemporary_house_livingroom_with_big_mirror_800x549.jpg

Pohištvo

Oplemenitite pohištvo, ki ga že imate. Na klubsko mizico položite stekleno ploščo. Če želite prostoru dodati osebno noto, pod njo položite nekaj fotografij, posušenih rož ali drugih predmetov, ki so vam pri srcu. Če se jih naveličate, jih enostavno zamenjajte z drugimi. Obrabljenih kavčev in stolov nikar ne vrzite stran. Preoblecite jih v novo tkanino. Z nekaj ročne spretnosti lahko to storite tudi sami. Prostor lahko izdatno poživite tudi z nakupom nekaj okrasnih blazin ali zamenjavo prevlek.

Več idej za polepšanje stanovanja brez velikih stroškov najdete v naši fotogaleriji.