Če v stanovanju nimate možnosti za vključitev pregradnega pulta, ki bi vam služil za pripravo pijače in hrane, vam lahko za odlaganje pijače, kozarcev in prigrizkov služi manjši premični bar na kolescih. Trendovski mini domači bar je lahko tudi statičen, če ga namestite v staro omaro, vitrino ali na polico zraven sedežne garniture.

domaci_mini_bar_c.jpg

Dostopnost delovne povšine

Obstaja mnogo domiselnih idej, kakšen mini bar lahko vključite v notranjo opremo in kako to storite. S kančkom domišljije mini bar ni draga naložba, saj ga lahko izdelate celo sami, če na primer uporabite star voziček. Ena od glavnih stvari, ki jih morate imeti v mislih pri dizajniranju prostora z majhnim barom, je dostopnost delovne površine, na kateri pripravljate pijačo. Izbrani pult naj bo dovolj širok, vendar ne prevelik, saj je to najboljša rešitev. Material, iz katerega je domači bar izdelan, naj bo vodoodporen, zato bar iz lesa prebarvajte z zaščitnim lakom ali barvo. Tako si boste olajšali čiščenje in vzdrževanje.

V prestavljivi domači bar ali manjši statični bar, ki ste ga uredili v omari ali stenski niši, po možnosti dodajte prostor za shranjevanje steklenic in kozarcev ali pa enostavno ograjo, ki bo preprečila padec steklenic v primeru potresa ali trka v pohištvo. Steklenice lahko v posebne odprte predalčke oziroma reže namestite pokončno ali v vodoravnem položaju, odvisno od dizajna bara. Izredno pomembno je, da poskrbite za varnost ter stabilnost bara in razstavljenih steklenic. Če ste domači bar vgradili v omaro, lahko v spodnji del dodate še mini hladilnik, ki vam bo ohladil pijačo.

home_mini_bar_0.jpg

Prostor okoli bara

Podobo prestavljivega mini bara uskladite z videzom prostora, pri tem pa posebno pozornost namenite območju okoli njega. Bar v obliki vozička na kolescih postavite v neposredno bližino sedežne garniture, kavča ali drugega sedežnega pohištva, saj bo tako vedno na dosegu roke. V mini bar je mogoče ne nazadnje spremeniti celo stransko mizico, na katero enostavno položite eleganten pladenj, nanj pa izbrane alkoholne in brezalkoholne pijače.

Več posnetkov domačih mini barov pa si lahko ogledate v fotogaleriji.