Kuhinja mora v prvi vrsti ugoditi vašim željam in vašemu načinu kuhanja. Vendar moramo nemalokrat sprejeti določene kompromise, ki bodo tudi ustrezali prostorski ureditvi in tudi tehničnim standardom. Notranji oblikovalci smo izurjeni za iskanje rešitev iz takih zagat.

kuhinjanotranja.jpg

Pri vaši opremi kuhinje je bilo zaradi prostorskih danosti in težav zaradi napeljav na voljo le nekaj možnosti. Na slikah je prikazana varianta, ki ponuja največ prostora za shranjevanje. Takoj ob vhodu najdemo kuhinjskih elemente v skupni dolžini 150 centimetrov. Ker omara sega skoraj do stropa, lahko v elemente vgradimo pečico in tudi mikrovalovno pečico. Zaradi vodovodnega priključka v steni smo tu namestili pomivalno korito ter ob njem podpultni pomivalni stroj. Ker je v kotu veliko neizkoriščenega prostora, so na steni nameščena vodila, na katera lahko obešate kuhinjske pripomočke. Nad njimi so lahko klasične omarice z globino največ 40 centimetrov. Zadnji element je namenoma brez front, da ni težav ob odpiranju okna. Pod kuhinjskim oknom je prostor za kuhanje. Zaradi videza smo napo vgradili na rdečkast element iz mavčne plošče, v katerem se skriva cev za odvod zraka iz nape.

kuhinjanotranja1.jpg

Strop je na vašo željo znižan za nekaj centimetrov, a le toliko, kolikor je potrebno za vgradne luči, ki ste jih predvideli. Da pa stena ne bo prazna, je nanjo pritrjen zajtrkovalni pult za dve osebi.

Jernej Orhini, notranji oblikovalec