Osrednji del žimnice je narejen iz enega samega kosa pene, na konceh pa je po deset v blago preoblečenih lamel, ki so široke 7,6 centimetra. Lamele se zlahka razprejo, tako da je med njimi prostor za partnerjevo ramo ali roko, ki se pogrezne v žimnico. Zaradi tega je objemanje partnerjev v postelji povsem neobremenjujoče za okončine in se nam ni več treba bati, da bi nam zaspala roka. Če se slučajno le lahko ločite od partnerjevega objema in bi radi zaspali na trebuhu, je tudi to zaradi lamel preprosto. Nožni palci se namreč pogreznejo med lamele, zato je lega telesa naravna in sproščena.

cuddle.jpg

Oblikovalec, ki se je domislil te zanimive rešitve, je Iranec Mehdi Mojtabavi. Kot pravi, gre za tehničen dizajn, ki pa ima tudi ugodno čustveno in psihološko komponento: »Ljubeč objem, posebno med partnerjema, je nadvse pomirjujoč in zelo pomemben za okrepitev razmerja. Toda običajno zaradi fizičnih omejitev v objemu ne moremo zdržati dalj časa. Dizajn žimnice za zaljubljene omogoča, da se partnerja objemata, dokler hočeta, in lahko v objemu brez otrplih udov tudi zaspita.«

cuddle_mattress_4_950x534.jpg

Čeprav je bil dizajn nagrajen z oblikovalsko nagrado red dot 2007 in je bil med finalisti Združenja ameriških industrijskih oblikovalcev 2008, se proizvodnja ljubezenske žimnice še ni začela. Avtor kljub zanimanju javnosti ni uspel zbrati potrebnih 75.000 evrov z javno kampanjo, zato zdaj išče nove vlagatelje. Vsekakor je zamisel zelo zanimiva, omejitev pa lahko predstavlja to, da za žimnico ne moremo uporabiti navadne rjuhe, saj mora biti vsaka lamela preoblečena posebej.