Sončni popoldnevi in topli poletni večeri vabijo na sproščene piknike s prijatelji in družino. Zelena solata, klasična solata s testeninami in zelenjavo ali sadna solata – vedno odlične in hitro pripravljene. V času piknikov so priljubljene tudi kot priloge ali osvežilni poobedek. Za pripravo lahke hrane pa so še posebno primerni Kyocerini keramični noži, saj keramična rezila omogočajo enostavno in zelo natančno rezanje.

Visokokakovostna keramična rezila

Strokovnjak za keramične nože Kyocera nudi širok nabor praktičnih kuhinjskih nožev za hitro in preprosto pripravo solate na zabavi ob žaru. Ti nepogrešljivi kuhinjski pripomočki za pripravo različnih solatnih mojstrovin vključujejo nože, rezalnike in lupilnike z izredno ostrimi keramičnimi rezili za rezanje brez napora. Tudi zahtevnejše rezanje je udobno zaradi ergonomskega ročaja in presenetljivo nizke teže Kyocerinih keramičnih rezil. Po uporabi je rezila mogoče preprosto očistiti pod vodo, saj ne rjavijo. Visokokakovostna Kyocerina rezila, izdelana iz cirkonijeve keramike, odporne na korozijo, ohranijo izjemno ostrino zelo dolgo časa.

kyocera_noz.jpg

Praktični hišni pripomočki za lupljenje, rezanje in sekljanje

Kyocerin nož Santoku je idealen za natančno rezanje in je pravi vsestranski kuhinjski pomočnik. Približno 11 centimetrov dolgo in 3 centimetre široko rezilo je popolno za rezanje zelenjave. Zaradi ekstremne ostrine se hrana med rezanjem ne zmečka ali oprijemlje rezila. Izredno na tanko je mogoče narezati tudi paradižnike. Nož Santoku pa je pravo orodje tudi za tiste, ki želijo pripraviti tudi kaj več kot samo zelenjavo: odličen je za pripravo rib in mesa brez kosti.

Kyocerin lupilnik priporočajo za čiščenje zelenjave, kot so korenje, kumarice, bučke, redkvice in podobno. Ko je potrebno natančno delo, prepriča Kyocerin rezalnik; z osemcentimetrskim dvostranskim keramičnim rezilom je ta kuhinjski pripomoček idealen za pripravo zelenjave in sadja. Njegova posebnost so zelo gladke in enakomerne rezine – za solate, prigrizke in dekoracijo.