Na ozki in dolgi parceli s skupno površino 1.500 kvadratnih metrov na manjši vzpetini v kraju Natters v bližini skakalnice Bergisel so zasnovali 230 kvadratnih metrov veliko hišo z 90 kvadratnih metrov velikim dovozom.

Sodobna večdružinska rezidenca v objemu Alp

Hiša iz betona je zelo sodobne, geometrijske oblike in sledi obliki terena. Čeprav v njej živita dve družini, to vsaj navzven ni opazno, saj stavba deluje kot enodružinski dom. Edina razlika sta dva vhoda.

bild06.jpg

Notranjost

Notranja oprema je zelo preprosta in funkcionalna. Čeprav so prostori obeh družin med seboj ločeni, pa sta dva izmed njih skupna – garažo, v kateri parkirata svoje avtomobile, kolesa in motorje, ter vrt. Na južni strani ob garaži sta tudi dva vhoda, vsaka družina pa zaseda svojo stran hiše.

bild09.jpg

Zaradi zasnove terena in čudovitega razgleda, ki se ponuja na južni strani, so arhitekti vanjo vgradili velika okna, koridorje pa zasnovali kot verigo, tako da je pogled ves čas obrnjen na prelepo pokrajino spodaj. Zaradi velikih oken je notranjost zelo svetla. Steno so belosive, toplino pa ji daje les, iz katerega je izdelanega nekaj pohištva. Tla so iz temno sivega kamna.

Več fotografij sodobne hiše v objemu tirolskih Alp si oglejte v naši fotogaleriji.