Raziskava Best Buy Award – Slovenija 2013/2014 je bila izvedena po določbah Mednarodnega kodeksa trženjskih in družbenih raziskav, ki sta ga sprejela Mednarodna trgovinska zbornica (ICC) in Svetovno združenje tržnoraziskovalnih strokovnjakov (ESOMAR).

Raziskava je anketirancem, posameznikom, ki prenavljajo svoj dom in profesionalnim notranjim oblikovalcem v Sloveniji zastavila vprašanje, kjer so morali navesti ime proizvajalca foteljev in kavčev, ki po njihovi osebni izkušnji ali izkušnji bližnjih ponujajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu.
Največ anketirancev odgovorilo je: "Žakelj".

V podjetju Žakelj so priznanja veseli. Najbolj jih veseli, da so tako odločili kupci, ki so najbolj relevantni in ki že imajo izkušnje z izdelki Žakelj oziroma imajo izkušnje njihovi bližnji.  Rdeča nit Pohištva Žakelj je imeti zadovoljne uporabnike, ki z veseljem uporabljajo njihovo pohištvo. Trud, ki ga vlagajo v razvoj izdelkov, vgrajevanje najboljših materialov in natančne izdelave ter v dober odnos z njihovimi uporabniki se jim vrača z zadovoljni kupci.
Imeti zadovoljnega kupca je največja nagrada, ki si jo podjetje lahko želi.

Več na www.zakelj.si