Dnevna soba

Zelena je sinonim za naravo. Dnevno sobo opremite z zavesami v zeleni barvi s cvetličnimi vzorci in temno rjavim pohištvom, stene pa prepleskajte v svetlo modro. Za piko na i dodajte lončnico in vrtni stol. Če ste pristaš barv draguljev, posezite po kombinaciji zelene, rumene in rjave barve. Zraven dodajte še nekaj kosov nevtralnih barv. Želite v belo dnevno sobo vnesti nekaj barve? Popestrite jo z barvitimi okrasnimi blazinami in dekorjem. Navdih lahko poiščite v skledi s sadjem. Lahko pa se odločite tudi za zeleno pobarvane stene in zelene zavese. V tem primeru naj bodo tla rjave barve, pohištvo pa bele.

550_101407592.jpg

Majhno dnevno sobo boste vizualno povečali, če boste stene prepleskali v umirjenem barvnem tonu. Kavč naj bo nevtralne barve in potisnjen ob zid. Otomano, ki vam lahko služi tudi kot mizica, preoblecite v živo zeleno barvo. Na kavč dajte nekaj pisanih blazin. Na steno namestite bele police, nanje pa postavite živopisane dekorativne predmete, vazo z rožami in knjige. Če imate prostor, obesite še umetniško sliko.

Majhen prostor boste vizualno povečali tudi s kombinacijo bele in žive svetlo zelene barve. Na zeleno prebarvano steno dajte ogledalo z atraktivnim okvirjem v beli barvi, zavese naj bodo prosojne in bele barve, takšno pa naj bo tudi pohištvo.

Spalnica

V spalnici uporabite citronasto zeleno barvo. V tej barvi naj bodo zavese, blazina za stol in posteljno pregrinjalo. Steno pobarvajte v temno rjavo barvo, omara in strop pa naj bosta bela. Lahko pa eno steno oblečete v les in ga prebarvate v zeleno barvo. V sobo dodajte z okrasnimi predmeti še nekaj bele, modre, rumene in rdeče barve.

550_101509170.jpg

Kuhinja

V kuhinji si boste z morsko zeleno pričarali zelo svetlo in zračno atmosfero. Če menite, da je odtenek za vas nekoliko preživ, ga kombinirajte s sivo barvo. Kuhinjske omarice prebarvajte z belo barvo, z zelenosivo pa bar in lestev. Dodajte še nekaj dekorja v zelenosivi barvi. Belo opremljeno kuhinjo lahko poživite tudi samo z nekaj posodja in krožniki v zeleni barvi.

Če imate starinsko pohištvo, ga prebarvajte z barvo mahu. Če imate podeželsko opremljeno kuhinjo, pa bi jo radi poživili, eno od kredenc prebarvajte v živo zeleno barvo. Sprememba bo očitna! Še vedno pa boste ohranili njen šarm, saj se zelena izvrstno poda k skorajda vsaki barvi.

550_101491276.jpg

Jedilnica

Jedilnico opremite z oblazinjenimi ali neoblazinjenimi stoli v zeleni barvi oziroma jih v preoblecite v zeleno blago ali prebarvajte. Dodaten kanček zelene barve lahko vnesete tudi s preprogo v tej barvi. Lahko pa z zeleno prebarvate stene v jedilnici. Ta barva se bo še posebno lepo podala ob leseno pohištvo v rjavih tonih. Zelene barve je seveda lahko tudi servis ali le nekaj posod in prt.

Bralni kotiček

Kdo pravi, da mora biti bralni kotiček resnobnih barv? Izberite barvite kose rdečebelih barv, zraven pa dajte še otomano, ki vam bo služila tudi kot počivalnik za noge, šopek rož in dve samostoječi svetilki v zeleni barvi.

550_100847988.jpg

Kopalnica

Ste naveličani kopalnice v belem? Z zeleno prepleskajte steno. Kupite zaveso za prhanje v zelenorožnatorjavi barvi. Če vam je kaka ploščica odpadla, jo zamenjajte z zeleno. Zeleno pobarvane stene se bodo čudovito podale tudi v starinsko opremljeno kopalnico. Poskusite. Ne bo vam žal.

Domača pisarna

Prepleskajte dolgočasno pisalno mizo v zeleno, na steno pa nalepite zelene vzorčaste tapete. Zeleno razbijte z barvitimi kosi v rdečevijoličnih tonih. Lahko pa v različnih zelenih odtenkih prebarvate mizo in stol. Tako boste dobili zanimiv kontrast. Dodajte še nekaj kosov v modri in rumeni barvi. Lahko pa zeleno barvo dodate tudi z nekaj lončnicami, ki jih postavite na okensko polico, in namizno lučjo s stojalom v tej barvi.

Več idej za opremo stanovanja v zeleni barvi poiščite v naši fotogaleriji.