Najprej je pomembno izbrati ustrezen slog razsvetljave, ki se bo skladal z vašim domom in okolico. Zaradi varnostnih razlogov je priporočljivo, da so luči nameščene v bližini vrat, oken, garaž, pešpoti, vhodih skozi ograje ter drugih temnih samotnih kotičkih na vašem posestvu. Prav tako morajo biti v bližini teh krajev ali drugih pogosto uporabljanih površinah vaše nepremičnine nameščene varnostne naprave.

luci_zid.jpg

Priključitev luči na elektriko

Priključitev zunanjih luči na elektriko zahteva več orodij in materialov, kot namestitev luči na sončno svetlobo. Med drugim boste potrebovali podaljške, električne žice, žago za kovino, vrtalnik, izvijač, izolirni trak ter klešče. Pred začetkom dela poskrbite, da je električni tok izključen. Včasih je nameščanje takšnih luči enostavno kot zamenjava žarnice, toda verjetno boste morali spremeniti nekaj nastavitev, bodisi v električni omarici ali napeljavi.

Za namestitev nove svetlobe opreme izvrtajte luknjo na zunanjem zidu, kjer želite, da bo nameščena zunanja luč. Če vrtate z zunanje strani, usmerite vrtalnik rahlo navzgor, saj boste tako preprečili, da bi meteorna voda kapljala v notranjost. Uporabite izolirni trak, da povežete žice ter jih dobro pritrdite na držalo. Ko namestite kable, poskrbite, da je gumijasto tesnilo dobro pritrjeno, in zavarujte tudi električno omarico pred vodo. Priključite elektriko ter preizkusite delovanje luči.

luci_veranda.jpg

Pazljivo z lokacijo in nastavitvami detektorja

Detektor namestite stran od luči, saj so nekateri občutljivi na toploto in lahko napačno interpretirajo signale ali se celo pokvarijo, če so postavljeni preblizu toploti. Ob nastavljanju detektorja gibanja se morate zavedati, da ne sme biti preveč občutljiv, saj ga lahko sprožijo že veter, dež ali majhne živali. Prilagajajte nastavitev občutljivosti, dokler ne zadenete stopnje, ki vam ustreza.