Z različnimi načini obdelave stekla so se izboljšale tudi njegove lastnosti, predvsem varnostne, saj je novejše steklo težko lomljivo tudi, če je zelo tanko. Steklo uporabljamo za izdelavo pohištva, ograj, stopnic, tal, stropov in drugih elementov v prostoru. Osvoji nas s svojo elegantnostjo, v kombinaciji z drugimi materiali, denimo kovino, lesom ali kamnom, pa postane dominanten in močan detajl v prostoru.

S steklom oblikujemo prostor po naših željah

Poleg svojih izrednih estetskih značilnosti, ki lepo poudarijo videz vsakega prostora, je steklo zelo priročno, ko želimo prostor vizualno povečati, osvetliti, podaljšati ali povišati. S pravilno uporabo stekla lahko popravimo nekatere nepravilnosti ter izpostavimo prednosti prostora. Najbolj praktično lahko steklene elemente uporabimo v premajhnih prostorih, saj zaradi pomanjkanja bivalne površine pogosto postanejo prenatrpani.

Steklene površine miz, omar, polic in drugih elementov pohištva vizualno razbremenijo prostor ter mu s svojo transparentnostjo in boljšo osvetljenostjo vdihnejo novo dimenzijo. Prosojno steklo lahko brez težav uporabljajo tudi pri urejanju večjih prostorskih enot, ki zaradi steklenih površin pridobijo na preglednosti in privlačnosti.

steklo_omara1.jpg

Sprehodite se po steklenih tleh

Posebne učinke v prostoru dosežemo tako, da vanj postavimo steklena tla ali strope. V kombinaciji s svetlobnimi efekti bodo ti dodatki naredili notranjost zares posebno. Steklo, ki je vgrajeno na tak način, ima zaradi večje izpostavljenosti udarcem in obremenitvam poudarjeno trdnost ter nosilnost, zato je  varen element za vaš prostor.

Za razdelitev prostora idealne steklene pregrade

Steklene pregradne stene, ki so lahko popolnoma zračne in prosojne, motne ali obarvane, so odlične za razdelitev prostora, za katerega želite, da hkrati deluje razdeljeno in kot celota. Umetniška obdelava stekla poudaril privlačnost interjerja ter mu da osebnost, ki bi jo z uporabo drugih materialov težko dosegli. Takšno steklo je lahko del pregrad v prostoru ali pa je zajeto v druge elemente interjera, kot so posamezni kosi pohištva, ograje, stopnišča itd.

Privlačnost steklenih stopnic

Posebno privlačna so steklena stopnišča. Zadovoljujejo vaše komunikacijske potrebe, hkrati pa so izrazito dekorativen element prostora. S svojo prepoznavno eleganco ter preprostostjo so razkošen in dominanten element v katerem koli prostoru. Posebne učinke boste dosegli z namestitvijo steklenega stopnišča v del dnevne sobe. To je običajno prostor, v katerem preživljamo največ časa ter sprejemamo obiske, zato tam položaj in lepota takšnega posebnega stopnišča zares prideta do izraza.

steklo_stopnisce.jpg

Steklo s svetlobnimi elementi, različne obdelave in barve ustvarijo neverjetne prostorske efekte, ki dokazujejo, da steklo ni le hladen material, temveč dobrodošel dodatek za polepšanje katerega koli prostora.

Več fotografij zanimive in domiselne uporabe stekla si lahko ogledate v naši fotogaleriji.