Uporaba savne zmanjšuje splošno fizično in psihično napetost, blagodejno deluje na živčni sistem, izboljšuje sposobnost koncentracije, lajša strahove in izboljša spanec. Savnanje čisti kožo, pospešuje izločanje škodljivih snovi iz telesa in krepi imunski sistem. S pomočjo zelišč in eteričnih olj, ki jih lahko dodajamo v savno, povečamo blagodejni učinek na dihala, kožo in splošno počutje.

Savne Štrus

Savne Štrus na trg savn prinašajo nove razsežnosti v uporabi savn. Brišejo meje med tradicijo in modernim, združujejo starodavno savnanje in umetnost arhitekture, vnašajo umirjenost in udobje v vsakdanjik – trend, ki je usmerjen kot protiutež sodobnemu stresnemu načinu življenja. Savno so postavili v različna življenjska okolja, jo temu primerno prilagodili, hkrati pa ohranili njen osnovni namen – tradicijo savnanja. Njihovi produkti niso omejeni na stereotipne prostore za uporabo savne, umestijo jo namreč lahko v vsak dobro premišljen ambient. Njihove savne so edinstvene zaradi inovativnega pristopa pri načrtovanju savn. Združili so tehnično znanje savnanja iz preteklosti, moderen dizajn arhitekture in ljubezen do lesa. Skupaj z domačim znanjem, tradicijo obdelave lesa in uporabo avtohtonih vrst lesa so razvili blagovno znamko, ki temelji na kakovosti materialov in natančnosti izdelave. Imajo veliko in pestro izbiro serijskih modelov savn, s tem zagotavljajo nižje proizvodnje stroške tudi pri izdelavi po meri in hkrati ohranjajo nižjo ceno za potrošnika.

notranja_savna.jpg

Funkcionalnost

Ste se kdaj vprašali, kako bi bilo imeti doma lasten wellness, v katerem bi zvečer poležavali in hkrati storili nekaj za svoje zdravje? Namesto poležavanja pred televizorjem v večernih urah sproščanje v savni? So se vaše sanje razblinile zaradi omejenosti s prostorom? Tu lahko pomagajo. Praktično ni več omejitev: za mlade pare in romantično razvajanje v dvoje, za družine, ki imajo premalo časa za obisk dragih wellnesov, za starejše, ki jih pestijo revmatična obolenja in bolijo sklepi, za vikend na smučišču, razkošje na jahti, stilski dodatek v dnevni sobi, na vrtu, v spalnici, vikendu na obali, brunarici v hribih ali pa kar na balkonu stanovanja sredi mesta.

Vsaka savna je lahko unikat

Poleg velike izbire tipskih savn ponujajo tudi izdelavo po meri. Vse je odvisno od posameznega naročnika savne in njegovih zamisli. Nekaterim namreč zaradi specifične oblike ali postavitve prostorov tipska savna ne ustreza, zato izberejo savno po meri. Izbira je zelo pestra, ponujajo vse od klasičnega videza do modernih trendnih oblik. Kreativnost pri tovrstnih primerih jim predstavlja izziv, zato vedno prisluhnejo tudi željam naročnika. Možnih kombinacij pri izbiri materialov je neskončno, od izbire domačega ali eksotičnega lesa do oblazinjenja ročajev in najmanjših malenkosti, ki naredijo savno unikatno.

notranja_savna1.jpg

Pristen stik s kupcem

Komunikacija s kupcem se v večini primerov začne prek spletnega svetovalca na njihovi spletni strani savne-strus.si. Za optimalno izbiro stranko na domu obiščeta svetovalec in arhitekt, ki po potrebi izmerita prostor in predlagata najprimernejšo savno, ki ustreza naročniku in prostoru. Storitev je brezplačna in neobvezujoča. Na podlagi fotografije prostora nato izdelajo vizualizacijo, saj le tako lahko ugotovijo, ali barva in oblika savne ustrezata ambientu. Dobro premišljen načrt in zasnova savne lahko odločilno vplivata na poznejši videz, funkcionalnost in kakovost savnanja.

Biosavna – priljubljena pri domačih uporabnikih

V podjetju Savne Štrus dajejo velik poudarek biosavnam. Biosavna je nadgradnja klasične finske ali nadgradnja infra savne. S pomočjo uparjalnika, ki s segrevanjem vode v prostor sprošča paro, povečamo vlažnost v savni. Temperatura v biosavni je nižja kot v klasični finski savni in je primerljiva s temperaturo v infra savni. Z dodajanjem zelišč in eteričnih olj se v zrak sproščajo esence, ki blagodejno vplivajo na naša čutila.