Alex Hadjopulos je lastnik trgovine s pohištvom ter notranji oblikovalec, ki je med drugim tudi lastnik sodobne steklene zgradbe. Obožuje eleganco, ki jo ponuja steklo, zato si je dom oblikoval na izviren način. V vsak prostor hiše je poskušal vnesti osebno noto ter tako ustvariti udobne ter prijetne prostore, ki bi mu nudili ambient in življenjske pogoje, o katerih je vedno sanjal.

Raznovrstni predmeti razgibajo prostor

Sodobna zgradba se sicer res uveljavlja s svojo eleganco ter prefinjenim slogom, vendar pa je lahko njen dizajn videti malo preveč uraden. Alexis Hadjopulos je zato v dom vnesel nekatere predmete, s katerimi je hotel razgibati posamezne prostore, hkrati pa na poseben način predstaviti svojo osebnost. Srebrni pujs, ki je nameščen blizu belega klavirja, gromozanski bel stol, črke v spalnici, ki sporočajo “služba za pomoč strankam”, ali grafiti na šolski tabli pod stopnicami so le nekateri primeri, ki razkrivajo osebnost lastnika in stil hiše.

steklenah_grafit.jpg

V hiši je tudi obilo lastnoročno izdelanih predmetov, ki so del lastnikovih želja in okusov. Zase trdi, da je oseba, ki obožuje praktične, prijetne in uporabne predmete, ter tudi druge spodbuja, da namesto neuporabnih predmetov, ki zavzamejo veliko prostora v hiši, izberejo uporabne.

Pomembni so detajli

Hiša ima dve spalnici in je bila zgrajena leta 2008. Ima tri ravni, vključno z apartmajem v prvem nadstropju, ki ga Hadjopulos oddaja prijatelju. Dom je mešanica uglajenosti in cenenosti, klasičnosti in sodobnosti, dizajnerskih elementov ter predmetov iz garažnih razprodaj, ki se med sabo prepletajo in poigravajo.

Dom je poln imetniških del s podobami Beatlov, Johna F. Kennedyja in drugih, ki so izdelani v slogu, ki spominja na pop art. Hadjopulos je v spalnico položil klasično preprogo, ki posnema umetno travo in ki jo je njegov pes le enkrat zamenjal za pravo travo. Hadjopulos ima rad tudi po naročilu izdelan kuhinjski pult, saj izžareva drugačnost.

steklenah_spalnica.jpg

Hadjopulosov poslovni partner pravi, da ima lastnik steklene hiše neobremenjen talent. Zna se zabavati ob oblikovanju in ne dovoli, da bi ga ovirala pravila. Okna, ki se raztezajo od tal do stropa, razkrivajo bližino avtoceste, ki se vije skozi del Los Angelesa in ki jo Hadjopulos obožuje. Pravi, da ta urbana reka zagotavlja pomirjujoč bel hrup in občutek gibanja. “Ponoči vidite le luči in zdi se vam, kot da bi opazovali umetniško delo,” pravi. “Obožujem avtocesto.”