Apartma, ki se razteza na 426 kvadratnih metrov, je "razdeljen" na dva dela: na odprt dnevni prostor za gostitev in na zaprt z zasebnimi prostori. Veliko opreme je bilo izdelane po meri.

Kuhinja in jedilnica

Stene in strop v kuhinji in jedilnici skorajda v celoti prekrivajo letvice iz borovega lesa. Horizontalno ročno položene letvice in veliko okno, obrobljeno z belo prepleskano steno, dajejo sobi videz prostornosti. Miza, kuhinjske omarice in pult so bronaste barve, kar daje prostoru teksturo in sijaj, stoli v jedilnici pa so v beli barvi.

Nad mizo visita dva lestenca. Senčilo je znotraj zlate, zunaj pa črne barve, kar še poudari sodobnost prostora. Tla so iz betona in so bele barve. Kuhinjski pult je mogoče prekriti s posebno ploščo, s čimer se spremeni v dolgo mizo za serviranje hrane in pijače.

barc3.jpg

Dnevna soba

Iz kuhinje se skozi črnobela drsna vrata pride v dnevno sobo. Tu so stene in stropi (pa tudi tramovi) prebarvani z belo barvo. Takšne barve so tudi sedežna garnitura in omarice. Topli leseni toni, ki prevladujejo v kuhinji in jedilnici, so zastopani "samo" na okrasnih blazinah, klubski mizici in cvetličnem lončku. Preproga je črne barve, enako kot senčilo samostoječe luči, ki stoji ob vratih, in stropni reflektorji.

Prostor je zelo svetel. Svetlobo mu namreč poleg bele barve sten in stropa dajeta tudi štiri okna oziroma vrata, po dve na vsaki strani sobe. Skozi črno obrobljena vrata se vidi skupno dvorišče.

Kopalnica

Prostor za shranjevanje je po vsem stanovanju zakrit. Tako je tudi v kopalnici. Vrata omaric, ki se raztezajo od vrha do tal, so bele z visokim sijajem. Ne eni izmed njih je nameščeno ogledalo. Jajčasto oblikovana kad in umivalnik sta samostoječa, saj je arhitektka z njima želela poudariti občutek prostornosti. Bele so tudi stene in strop. Belino razbijajo sive brisače in svetlo rjav lesen stol, ki služi kot mizica za milo in druge negovalne izdelke. Stranišče in pršno kabino zakriva prozorna stena.

barc10.jpg

Spalnica

Vzglavnik nad posteljo je iz ogledalc, posteljnina pa je iz naravnih materialov v svetlo rjavi barvi. Takšna je tudi preproga. Stene, strop in okvir balkonskih vrat so beli.

Po stanovanju v najstarejši četrti Barcelone se lahko sprehodite v naši fotogaleriji.