Pred izbiro elementa v vijolični razmislite!

Če želite imeti kose pohištva v vijolični barvi, dobro razmislite, katere barve so vam všeč ter katere se dobro podajo k vijoličnim odtenkom. Aluminij in nerjaveče jeklo bosta lepo dopolnila pohištvo v vijolični barvi, zato je posebno lepo, če so držala na sedežih, okviri postelj ali stoječe luči prav iz teh dveh materialov. Tistim, ki imate najraje les, pa svetujemo, da izberete belo barvo.

vijola_dnevna.jpg

Svetlejši odtenki vijolične vsebujejo več bele barve ter delujejo bolj živahno od temnejših, zato so za dekoracijo stanovanja bolj primerni kot pa temno vijolična. Oblikovalka Loretta Slater-Ramsey svetuje, da pred nakupom domov prinesete čim več vzorcev želenih odtenkov ter jih primerjate z zidovi, preprogami ali drugimi kosi pohištva, ki jih nameravate obdržati. Odtenek je lahko namreč na dnevni svetlobi drugačen kot  je bil videti v trgovini. Poleg tega lahko na poti domov enostavno pozabimo, kakšna je bila določena niansa, zato so vzorci vijolične vsekakor koristni.

vijola_spalnica.jpg

Dober izbor za prostore, ki so namenjeni sprostitvi

Vijolična barva je odlična za prostore, ki so namenjeni sproščanju, manj pa je priporočljiva za kopalnice ali kuhinje. Trendi so vsekakor takšni, da imate pri izbiri povsem proste roke, pa tudi izbira pohištva in opreme za dom je velika, kar pomeni, da boste brez dvoma našli nekaj vijoličnega za vsak
kotiček, ki ga želite polepšati. Navsezadnje lahko tudi jedilnico osvežite z nekaj drobnimi detajli, kot so, na primer, vijolični sedeži, najsi bodo plastični, usnjeni, iz tkanine ali drugih materialov.

vijola_kuhinja.jpg

Ste si vseeno zamislili vijolično kuhinjo? Trgovci vam bodo pokazali idejne rešitve, ki bodo vključevale kombinacije z drugimi barvami. Poleg ploščic, ki se lepo skladajo s kuhinjskim koritom in omaricami, lahko dodate tudi druge malenkosti, kot so posoda za tekoče milo ali kuhinjske krpe. Vijolična barva običajno spodbuja ustvarjalnost, zato jo lahko uporabite tudi v otroški sobi.

Več trendovsko vijolično obarvanih prostorov si lahko ogledate v naši fotogaleriji.