Izberite primerno prho

Večina prh brez vrat nima obsežnega varovalnega pasu, zato bodo standardne prhe, ki imajo curek usmerjen navzven, dodobra namočile kopalnico. Odločite se torej za model prhe, ki usmerja vodo naravnost navzdol, ali pa takega, ki vam omogoča kontrolo nad položajem prhe in pretokom vode. Če že uporabljate standardni model, ga namestite tako, da bo pršil v nasprotno steno, namesto da bi zmočil celo kopalnico.

tus_brez.jpg

Izberite površine, odporne na vlago

Tudi če namenite veliko pozornosti zasnovi odprte prhe, bodo posamezni pljuski, predvsem pa para, vseeno uspeli pobegniti. Opremite prho s površinami, ki so odporne na vlago: porcelanastimi ali steklenimi ploščicami, kovino, kamnom, kremenom in nekaterimi vrstami lesa. Izogibajte se tkaninam in drugim materialom, ki vpijajo vlago.

Postavite prho v kot

Prho namestite v kot, ki gleda stran od drugih območij v kopalnici. Takšna postavitev bo varovala kopalnico pred pršenjem ter hkrati ponudila uporabnikom nekaj zasebnosti.

tus_delno.jpg

Dodajte polovični zid

Odprta območja za prhanje zahtevajo vsaj dvometrski zaščitni pas na vsaki strani, čese želite izogniti poplavi v kopalnici. Pri preprečevanju zamakanja vam lahko pomaga tudi polovična stena, saj omeji pršenje vode.

Pripravite se na boj proti mrazu

Ni druge možnosti – v odprtih prhah je, še posebno v zimskih mesecih, prepih. Grelna svetilka in talno ogrevanje v kopalnici bosta preprečila drgetanje zaradi mraza.

tus_brez1.jpg

Zasnovo vključite v prostor

Med odprto prho in okolico ni jasnih meja, zato izberite materiale, ki se bodo barvno, teksturno in praktično dopolnjevali s kopalnico.

Sprijaznite se z izgubo zasebnosti

Prha brez vrat mogoče ni dobra izbira za vas, če ne marate občutka izpostavljenosti - tudi, kadar ste povsem sami v hiši. Razmislite o motnem steklu, ki je kompromis med potrebo po intimnosti ter dizajnom.