Hiša je projekt arhitekturnega studia Uri Cohen Architects, ki ima svoje prostore v Tel Avivu. Dokončana je bila leta 2010 in pokriva območje približno 180 kvadratnih metrov.

beamh_nosilci.jpg

Podeželska zasnova s sodobnimi detajli

Naročnik projekta je hotel zgraditi hišo poleg tam postavljene kmetije. Želel je, da njegov dom sledi tradicionalnim smernicam, ampak na moderen način. Arhitekti so se domislili zasnove, ki združuje nekatere funkcije, značilne za kmetijske stavbe na tem območju, vse skupaj pa poudarjajo sodobni detajli. Hiša vsebuje nosilce klasične podeželske hiše, po katerih je tudi dobila svoje ime.

beamh_kuhinja1.jpg

Tri arhitekturne enote

Beam House je zasnovana tako, da vsebuje tri različne arhitekturne enote, od katerih ima prav vsaka drugačno funkcijo. Namenjene so za zasebne, polzasebne ter za skupne prostore.

užni del je namenjen zasebnim prostorom ter je obdan z betonskimi zidovi. Drugi dve enoti, namenjeni za javne in polzasebne prostore, sta ločeni z debelo steno, ki vsebuje elemente, kot so klima, skladiščni prostori, stranišče itd. Skupni prostori imajo stekleno fasado, ki povezuje notranjost in zunanjost objekta.

beamh_steklo.jpg

Lastnik se je odločil za postavitev dvojno zastekljenih oken v dnevni sobi, ki preprečujejo previsoko kondenzacijo.

Več fotografij inovativne konstrukcije te izraelske hiše pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.