Hiša Millworker meri 490 kvadratnih metrov, v njej sta dve spalnici in dve kopalnici.Njena lastnika, Valentina Nedelcu in njen partner, Steven Bugler, sta želela ohraniti zgodovino stavbe, zato sta prvotno jeklarsko delavnico na zadnji strani pustila nedotaknjeno, na sprednjem delu pa postavila novo hišo iz jekla. Želela sta preprosto in ikonično strukturo, ki bi ohranila industrijski pridih. Bugler, ki je zelo talentiran mizar, je sam izdelal vse lesene elemente, in to kar v prvotni jeklarski delavnici na zadnji strani hiše.

Dnevni prostor

Stopnišče iz belega hrasta deli spodnje nadstropje hiše in pregrajuje dnevno sobo in kuhinjo. Čeprav so na obeh straneh velika okna od stropa do tal, pa je še vedno moč najti zasebne kotičke za počitek.

toronto1.jpg

V hiši prevladuje les. Skoraj vse po meri narejeno pohištvo je izdelano iz orehovine. V veliki omari v dnevni sobi se skriva marsikaj – od zbirke vin do  inštalacij in celo vhodna vrata. Knjige in drugi dekorativni predmeti so razstavljeni na odprtih policah. V interrjerju prevladujeta črna in bela barva, monotoni videz pa razbijajo posamezni rdeči in kromirani kosi pohištva.

Omarice v kuhinji so iz orehovine, pult pa je iz breze. Stenska obloga je iz enakega marmorja kot v kopalnici.Ker sta oba lastnika zelo zaposlena, sta se odločila, da ne potrebujeta jedilnice. Raje sta si omislila barsko postavitev. Ker je dvorišče od kuhinje oddaljeno le streljaj, si lahko v toplejših mesecih obroke privoščita tudi zunaj.

Stopnišče

Stopnišče iz letvic služi v pritličju kot neke vrste svetlobna škatla. Stopnišče vodi v zgornje prostore, zahvaljujoč velikemu oknu na zahodni strani in strešnemu oknu pa je vsa hiša zelo svetla. Igra senc skozi dan poskrbi za dramatičen učinek. Zaradi neenake razporeditve letvic je pogled na stopnišče iz različnih zornih kotov različen.

Glavna spalnica

Glavna spalnica gleda na staro jeklarniško delavnico in na dvorišče, zato kljub velikim oknom od tal do stropa še vedno nudi dovolj zasebnosti. Vsi prostori v zgornjem nadstropju so odmaknjeni od mestnega vrveža in ponujajo prelep pogled na panoramo Toronta.

toronto6.jpg

Kopalnica

Stene v kopalnici so iz marmorja, tla in predalnik pa so iz tikovine. Del tal je odprtih, da lahko skoznje odteka voda. Osrednja točka kopalnice je kad.

Knjižnica

Knjige v knjižnici so razstavljene v veliki omari iz orehovine. Pogled na drevesa z velikega okna daje pomirjujoč občutek. Tudi atraktiven stol v knjižnici je lastnikovo delo.

toronto9.jpg

Vrata

Vsa vrata so izdelana tako, da kar najmanj vplivajo na podobo prostora.

Več fotografij tega sodobnega urbanega domovanja, ki se zgleduje po industrijskem slogu, si oglejte v naši fotogaleriji.