Inštitut je ugotovil, da so oblačila posušena v Gorenjevem sušilnem stroju D7664N občutno manj zmečkana kot tista, posušena v referenčnem sušilnem stroju, kar je rezultat Gorenjeve napredne ionske tehnologije IonTech in edinstvenega dvosmernega sistema vpihavanja zraka v boben TwinAir, ki odlikuje najboljše Gorenjeve modele sušilnih strojev, med katere sodi tudi model sušilnika D7664N. IonTech tehnologija z edinstvenim ravnanjem vlaken z ioni, 120 l boben, ki velja za eno največjih prostornin na trgu, in TwinAir tehnologija z dvosmernim vpihovanjem zraka so tiste lastnosti, ki bistveno pripomorejo k manjši zmečkanosti perila.

Blagodejni učinki ionizacije na perilo

Ionizacija, ki blagodejno vpliva na vlakna in oblačila dlje časa ohranja kot nova, odstranjuje statično elektriko, ki nastane med sušenjem, učinkovita pa je tudi pri odstranjevanju neprijetnih vonjav, kot sta hrana ali tobak, in perilo dodatno osveži. Učinek ionizatorja v sušilnem stroju Gorenje je dokazano potrjen prav z zmanjšanjem tobačnega vonja na vzglavniku, v primerjavi z vzglavnikom, ki je bil posušen v referenčnem sušilnem stroju, ter na brisači, ki je občutno manj zmečkana kot brisača posušena v referenčnem aparatu.

suslni_stroj_notranja.jpg

Optimalna učinkovitost in udobno sušenje

Udobnost sušenja Gorenjevi sušilniki z eno večjih prostornin na trgu, 120 l, omogočajo optimalno sušenje večjih količin perila. Udobno vlaganje večjih kosov perila kot so odeje, zavese, prevleke ali vzglavniki, omogoča kar 35 cm velika odprtina vrat. Širok kot odpiranja 180° ter LED osvetlitev bobna zagotavljata odlično preglednost in lažje praznjenje po končanem sušenju.

Dvosmerno vpihovanje zraka v boben

Kondenzacijske sušilne stroje s toplotno črpalko odlikuje še TwinAir, edinstven sistem vpihavanja zraka v boben, ki pri dvosmernem vrtenju omogoča enakomeren dovod toplega suhega zraka skozi zračna kanala. Pot zraka se prilagaja smeri vrtenja bobna, zato je perilo ves čas izpostavljeno konstantni intenziteti sušenja. Zaradi enakomerne razporejenosti se perilo med seboj ne zapleta, končni učinek sušenja pa je zato skoraj popolnoma zravnano perilo, ki ga lahko brez likanja pospravimo v omaro.