Družini Monolith se tako poleg elementa za WC pridružujeta še dva kopalniška elementa, za umivalnike in bideje. Premišljeno oblikovana linija iz vrhunskih materialov, kot je kaljeno steklo, ponuja uporabniku vse kar potrebuje – sodoben dizajn, hitro vgradnjo in funkcionalne površine, kot so prostori za shranjevanje in odlaganje. Celotna linija je nastala v sodelovanju s skupino Tribecraft, enim najinovativnejših oblikovalskih studiev v Evropi.

Udobje in ličnost

Sodobna kopalnica mora biti udobna in prijetna za uporabo. Geberit že vrsto let narekuje trende in razvija inovativne izdelke ter metode, ki to omogočajo. Posamezne dele, kot so vodovodne cevi, splakovalniki in odtoki, je Geberit skril v steno. Ta koncept se odraža tudi v najinovativnejša liniji Monolith. Geberit z razširjeno družino Monolith nudi edinstven, nov oblikovalski jezik, ki zadovolji tisto, kar se danes pričakuje v sodobnih kopalnicah: različne funkcije kopalnice so povezane v dobro zasnovanih elementih za wc splakovalnik, umivalnik in bide. Po zaslugi najboljših materialov, kot sta steklo ali aluminij, sanitarni elementi Monolith kažejo svojo kakovost tudi v podrobnostih.

lezecageberitlast2.jpg

Prijazen design

Uporabniku prijazen dizajn Monolitha za umivalnike odlikujejo različne površine za odlaganje in shranjevanje, omogoča pa tudi različne načine namestitve shranjevalnih predalov in dodatne obešalnike za brisače. Predali so lahko nameščeni na levi ali na desni strani umivalnika, na voljo pa sta tudi elementa z obema predaloma ali brez. Z rahlim pritiskom na aluminijasti okvir se odprejo predali, ki po zaslugi domišljene razdelitve prostora nudijo obilico prostora za vse vrste pripomočkov za nego. Monolith za bideje je kopalniški dvojček WC elementa Monolith, saj elementa v kopalnicah pogosto stojita drug ob drugem, zato so mere popolnoma enake. Element pa je mogoče kombinirati z večino stoječih ali visečih keramičnih bidejev, ki so na voljo. Kot je značilno za vse elemente družine Monolith, je tudi tu vgradnja zelo preprosta.

lezeca_geberitlast.jpg

Geberit v toku oblikovanja

Geberit kot eno vodilnih podjetij na področju sanitarne tehnike pri razvoju svojih izdelkov sodeluje z največjimi strokovnjaki in inovatorji. Med pomembnejše partnerje razvoja sodi tudi eden od najinovativnejših studiev v Evropi, Tribecraft. S skupnimi močmi so nastali vrhunski Geberitovi izdelki kot so tuš kanalete za breznivojske prhe, futuristična aktivirna tipka Sigma80 in celotna linija Monolith, ki združuje edinstveno funkcionalnost in dizajn. Soustanovitelj in gonilno srce studia Tribecraft je priznani industrijski oblikovalec, Daniel Irányi, ki je ravno obiskal Slovenijo ter Mesec oblikovanja in ob tem izpostavil, da je Tribecraft v desetih letih sodelovanja z Geberitom zasnoval dizajn in inovacije za več kot 20 projektov. » Na konstruktivno in plodno sodelovanje kažejo izdelki kot so danes predstavljeni Monolith, nova aktivirna tipka Sigma80 brez dotika in tudi pogosto uporabljan sifon za umivalnik. Zelo sem vesel povabila Geberita na Mesec oblikovanja v Ljubljani, saj je to zame odlična priložnost, da spoznam duh in držo te dinamične regije. Obenem pa spregovorim o tem, kako nastajajo inovacije v Tribecraftu v Zürichu in spoznam kako to počno drugi,« poudari govorec na tiskovni konferenci Geberita, ki botruje rojstvu novih ličnih inovacij.