Enako kot čistimo sebe na fizičnem nivoju – svoje telo, tako da se umivamo, na energetskem nivoju čistimo svoje eterično telo tako, da redno režemo energetske vezi, ki jih dnevno ustvarjamo skozi odnose. Mnogim je danes poznano, da lahko s projekcijami in energetskimi zapletanji, en drugega izčrpavamo, a da je lahko prostor sam po sebi energetski vakum, prihaja šele dobro v ospredje. Pomembno je, da svoj prostor, doma ali na delovnem mestu, tako fizično kot energetsko čistite ter redno pospravljate kramo. Temeljito energetsko čiščenje prostora zajema čiščenje vibracij preteklika in sedanjika.

Prostor je vaš tempelj

Prostor si lahko predstavljamo kot posodo, ki nam omogoča, da se lahko energetsko napolnimo, preobrazimo in odpočijemo. Energija prostora nam lahko pomaga in nas podpre pri naših dejanjih ali pa ravno nasprotno, lahko nas izčrpava. Na primer na področju urejanja financ, ustvarjanja harmonije v partnerskem odnosu, v službi, pri zdravju in podobno.

http://www.thinkstockphotos.com/

Kdaj čistiti svoj prostor?

Dobro je narediti čiščenje takrat, ko se preselite v novo stanovanje ali v nov poslovni prostor, ko se zgodijo kakšne pomembne spremembe v vašem življenju, kot so smrt, ločitev, selitev ali ko čutite, da se je vse v vašem življenju nekako ustavilo in da ni napredka. Takrat z energetskim čiščenjem najprej očistite in nato aktivirate energijo prostora, da vas pri namenu podpre.

Čiščenje na več nivojih

Prostor je potrebno najprej fizično pospraviti in očistiti vse navlake, ki je navadno v kleti, garažah in podstrehah, vsekakor je treba narediti red tudi v ostalih prostorih doma. Nato se naredi energetsko čiščenje in rezanje vezi s prostorom, pri katerem lahko uporabljamo sol, cvetje, kadilo, svečke, riž, posvečeno vodo, zvonec ter kristale, s katerimi ustvarimo energetski portal in aktiviramo energetsko mrežo prostora. Ko iz prostora »vržemo ven« staro energijo, se »vnese« v prostor vaš namen in podporna energija.

joga.jpg

Kako se lotiti tega sami?

Sami boste veliko pripomogli že s tem, da boste vsak mesec pred polno luno, ko je največja enegetska podpora, prostor temeljito počistili. Ko prostor očistite fizično, s tem delno vnesete red v prostor in s tem tudi v svoje življenje. Kaos doma ali v pisarni, pomeni kaos v vaših življenjih. Pomembno je, da sproti čistite kramo, kot je stari časopisi, obleke, ki jih ne nosite, čevlje, razne kozarčke plastične in kartonaste škatle, dokumente in papirje. Pomembno je da pospravite svoje garderobne omare, kleti in podstrešja takrat, ko čutite, da se vam je v življenju ustavil pretok energije in ne napredujete ali vse nekako obstoji. Klet in garderobna omara predstavljata vašo podzavest in preteklost, podstreha in višja nadstropja pa prihodnost. Zato boste že z samim jasnim namenom, da v prostor vnesete red, v svoje življenje vnesli harmonijo in mir. Svetujem tudi, da redno prižigate tudi svečke ali kadila, kar bo vsaj delno v prostor vneslo svežino in transformiralo energije, ki naj bodo doma podporne narave.