Preprosta tehnika za učinkovito prenovo doma je, da vse naredite prav. Izberite kakovostne armature in materiale za kopalnico in kuhinjo, tudi če je vaš proračun manjši. Odločite se raje za izdelke iz srednjega cenovnega razreda, namesto da izberete najcenejše izdelke, ki jih boste morali spet hitro zamenjati. Izdelajte natančen načrt prenove, ki ga dvakrat preverite, preden začnete z obnovitvenimi deli.

prenova_kopalnice_g.jpg

Prenovite kopalnico ali kuhinjo

Denar vložite v prenovo bivalnih prostorov, ki so dejansko lahko videti boljše, nikar pa ne obnavljajte prostorov, kot so shramba, stenska niša za omaro in podobno. Prenova kopalnice ali kuhinje lahko ustvari veliko razliko v celem domu, zato najprej začnite tam. Ko prenavljate omenjena prostora, je izredno pomembno, da ju ohranite preprosta, mehka in domačna na prvi pogled, funkcionalna ter trendovsko urejena. Vgradite lahko denimo nova okna ali svetlobnike.

Kaj je najlažji način za prenovo?

Če želite na hitro osvežiti podobo prostorov, prebarvajte stene v drug barvni odtenek. V notranjost se namreč odlično še posebno v poletnem času podajo svetle in živahne barve, medtem ko fasado hiše ovijte v bolj svetle ter nevtralne barve, na primer belo ali nežno rjavooranžno. Prenovljeno podobo dosežete tudi z zamenjavo svetil, stikal in reorganizacijo pohištva, tako zunaj kot znotraj hiše.

francoska_vrata_1.jpg

Drugi nasveti

Ker svetloba v zaprtem prostoru igra ključno vlogo za prijeten ambient, si omislite francoska vrata z veliko steklimi površinami, ki v notranjost spustijo več naravne svetlobe. Dopolnite jih z večjim številom umetnih svetil. Seveda med prenovo ne rabite slediti vsem trendom, ki so na voljo, saj je bolje, če ohranite preprostost in urejenost ter obenem prihranite kakšen evro. Prepleskanje zidov in zamenjava armatur je torej najlažji način za prenovo. Kljub temu pa morate pred začetkom del na pomoč poklicati še strokovnjake, ki naj dosledno preverijo, ali je vaš načrt prenove zares uresničljiv.