Medtem vam bodo prepevali ptiči, veter vam bo božal lica, vročina pa bo izpuhtela v večerni hlad. V Arboretumu ravno v teh dneh obeležujejo okroglo obletnico. 24. junija je minilo 60 let, odkar je bila leta 1952 izdana odločba o ustanovitvi Arboretuma v Volčjem Potoku. Ob tem jubileju gre seveda tudi zahvala vam, dragi podporniki Arboretuma – saj ste vi vodilo parka, vaše želje in interesi pa sooblikujejo razvoj parka.

Aktualne razstave v Arboretumu

V skrbno urejenem rozariju si lahko v juniju ogledate cvetoče vrtnice, v rastlinjaku že veselo frfotajo tropski metulji, vabijo vas tudi orhideje in kaktusi. Še vedno gostijo umetniške razstave umetnin iz voska z naslovom 'Na začetku' in kiparsko razstavo Ljubezen. Za staro upravno zgradbo si lahko ogledate zanimive balkonske zasaditve, zasaditve enoletnic, zadišalo pa bo tudi po morju, za kar bo poskrbel nasad cvetoče sivke.

arboretum_poleti_3.jpg

Manta Gajatri

Mantra Gajatri je univerzalna molitev, ohranjena v najstarejših svetih spisih - Vedah. Namenjena je vsemu človeštvu, ne glede na verske, kulturne in rasne razlike. Mantro bodo ponavljali in peli za mir v telesu, umu in duši na ravni posameznika, naroda in sveta. Vabljeni, da se z ekipo Arboretuma družite vsako soboto v juliju in avgustu, ob 18. uri.

Sprostitev v parku

Poletje je običajno čas, ko smo ljudje aktivnejši. V parku so vam tako pripravili sklop poletnih aktivnosti pod skupnim imenom Sprostitev v parku. 24. junija so pričeli z organizirano vadbo joge ob nedeljah ob 17. uri, od 1. julija dalje pa se boste lahko zopet učili pravilne tehnike nordijske hoje. Vadbo pilatesa in capoeire so zaenkrat zaključili.

nordijska_hoja_v_arboretumu.jpg

Pošastno velike žuželke in morski velikani odhajajo

Od aprila dalje so v Volčjem Potoku gostili Razstavo pošastno velikih žuželk in izumrlih morskih velikanov. Eksponati za njihovo letošnjo razstavo so pripotovali na šestih velikih tovornjakih in skupaj tehtajo kar 3,6 tone, najvišji eksponat je visok dobre 3 metre. Žuželke in morske velikane so gostili do 25. junija, takrat pa so gosti zapustili park in odpotovali novim dogodivščinam naproti.

Otroški živ žav v Arboretumu

Poletni dnevi so kot nalašč za dogodivščine, raziskovanje in nova spoznanja. Med zasluženimi počitnicami družine ste vabljeni na naše otroško igrišče, lahko odkrivate fosilne ostanke v peskovnikih ali obiščete delavnice Mavrične igrarije. Ta vikend pripravljajo tudi delavnico z baloni in Pravljične urice z Eko knjigo. Ob koncu šolskega leta pa še vedno velja akcija dva Popotna lista za ceno enega.

igrisce_arboretum.jpg

NOVOST: Praznovanje otroških rojstnih dni v parku

Otroci, bi radi praznovali svoj rojstni dan v parku Arboretuma Volčji Potok? Nič lažjega! Izberite med športno animacijo z animatorji Športno atletskega društva Mavrica ali bolj naravoslovno-živalskimi temami z Bioeksom in ljubitelji eksotičnih živali, pokličite organizatorja ter s starši rezervirajte termin. Nato le še povabite goste in naj se rojstnodnevna avantura prične!

Spletni dnevnik

V spletnem dnevniku Arboretuma si lahko preberete, kako ločiti lipo od lipovca, kako posaditi dojcijo, kako načrtovati vrt, da bo enostaven za košnjo, kakšno nego potrebujejo vrtnice in kako urediti skalnjak. Vse in še mnogo več lahko preberete tukaj.

Popust za cvetoče poletje

V Vrtnem centru Arboretum so ob izteku junija pripravili posebno akcijo. Vse enoletnice, razen dalij, vodenk Nova Gvineja in gomoljnih begonij, vam namreč nudijo po polovični ceni. Naj bo poletje pri vas doma cvetoče. Akcija velja do konca meseca junija v Vrtnem centru Arboretuma Volčji Potok.