Razstavni prostori obiskovalce očarajo na 66 hektarjev površin. Razstava je sestavljena iz petih tematskih področij: okolje, zeleni motorji, sprostitev in zdravje, izobraževanje in inovacije ter svetovni prikaz. John Boon, krajinski arhitekt, je glavni oblikovalec Floriade 2012, ki vodi projektno skupino 10 oblikovalcev in strokovnjakov hortikulture.

 

nocna_floriada.jpg

Obilje zanimivega

Razstava ima kar nekaj arhitekturno zanimivih objektov, od glavne vstopne stavbe do številnih razstavnih paviljonov. Večina krajinskih arhitektov pa v svojih vrtičkih prikazuje naravne zasaditve. Poudarek je na uporabi naravnih materialov, kot so les, kamen, voda in veliko trajnic.

indonezijski_paviljon.jpg
 Nizozemska

Ustvarjalna Nizozemska

Nizozemska ima hortikulturo, zeleno kulturo v krvi. Domačini kljub dežju in visoki vstopnini množično obiskujejo Floriado. Razstavo namreč obišče kar po 30.000 obiskovalcev na dan. Razstava predstavlja pravo pašo za oči tudi za arhitekte.

inovacije.jpg

Se vidimo 2022?

Ustvarjalne priprave na novo Floriado, ki bo potekala leta 2022 prav tako na Nizozemskem, in sicer v mestu Almer, so že v polnem teku. Gre za projekt neverjetnih razsežnosti, ki v sebi združi srce, um in tudi kar nekaj duha.

barvefinal.jpg