Trajnostna usmeritev

Tudi letošnji sejem spodbuja lokalno trajnostno oskrbo s prehrano, to pomeni zagotavljanje varne hrane v celotni živilski verigi ter vzpostavljanje, ohranjanje in spodbujanje zdravih prehranjevalnih navad. Sejem poudarja pomen samooskrbe in lokalno pridelane hrane. Na njem razstavljajo sadjarji, pridelovalci zelenjave, mlekarji, gobarji, medičarji, zeliščarji ter številni drugi ponudniki kmetijskih pridelkov oz. živil. Na ogled je t.i. Mlečna cesta – prikaz poti mleka od pašnika do potrošnika ter pestrost in prednosti uživanja sveže, lokalno pridelane zelenjave in sadja v Sloveniji.

Pomen certifikatov

Sejem letos še posebno izpostavlja pomen certifikatov kot zagotovilo za izdelke z dodano vrednostjo, tako za področje hrane kot tudi v svetu naravne kozmetike, ki so vredni potrošnikovega zaupanja. Na sejmu svetujejo predstavniki Zveze potrošnikov Slovenije. Kakovosten obsejemski program širi obzorja zdravega načina življenja. Prvo sejemsko jutri se je pričelo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo in okolje RS in nadaljuje s predavanjem Prehrana otrok in mladostnikov (Inštitut za varovanje zdravja RS, Center za krepitev zdravja in obvladovanje kroničnih bolezni).

slika_notranja.jpg

Dinamičen program

Vedno aktualne novosti pri zdravljenju bolečin v hrbtenici bo pojasnila Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, g.i.z., prav tako pa bodo na voljo tudi za svetovanje obiskovalcem sejma. Na sejmu se bo pričela tudi prva akcija zbiranja papirja Star papir za novo upanje 2012, v organizaciji Društva EKOLOGI BREZ MEJA, spremljale pa jo bodo tudi številne delavnice in glasba. Za sprostitev duha bodo na prvi dan sejma potekali: predavanje Podarite si trenutek miru, Projekcija filma o sreči 'Happy', Priprave na tekaški maraton, ter številna druga, zdravju in dobrem počutju koristna predavanja.Več o programu sejma najdete na:http://www.narava-zdravje.si