Barva

Vam pogled na stare kuhinjske omarice ni (več) niti najmanj všeč? Zavihajte rokave in jih prebarvajte ali vsaj zamenjajte držala. Svetle barve bodo prostor vizualno povečale in ga naredile bolj svežega. Če imate nekaj več denarja, zamenjajte še kuhinjski pult, pomivalno korito, pipo ali gospodinjske aparate.

osvezitev1.jpg

Nekoč tako zelo moderni "stopničasti" stropi z obložno letvijo so iz mode. Včasih so jih za večji vizualni učinek celo še prebarvali z različnimi barvami, dandanes pa je najbolje, da so stopnice v eni barvi. Ta je sicer lahko drugačna od barve stropa, najbolje pa je, če jo boste prebarvali z belo ali kako drugo nevtralno barvo.

osvezitev5.jpg

Prevleke za blazine

Dnevno sobo lahko na zelo poceni način osvežite z novimi prevlekami za okrasne blazine. Kupite nekaj enobarvnih in nekaj vzorčastih prevlek ali pa jih iz blaga sešijte sami.

Pohištvo

Nič ni bolj staromodnega od popolnega ujemanja pohištva v sobi. Zmešajte kose iz več sob ali kupite vpadljiv poceni kos na razprodaji ali na bolšjem sejmu. Mešanje ne pomeni, da stvari brez premisleka vržete na kup, sicer boste imeli namesto lične sobe pravo zmešnjavo brez repa in glave. Prostoru dajte simetrijo – namestite dve enaki svetilki, dva enaka stola, dve enaki okrasni blazini … in imejte stvari pod nadzorom.

osvezitev3.jpg

Lahko pa kak kos ujemajočega se pohištva prebarvate z drugo barvo ali pa denimo dva stola v jedilnici prevlečete s pregrinjalom, druga dva pa pustite takšna, kot sta.