Zelo pomembno pri vsem je, kako se vsega lotimo. Pri miselni naravnanosti se mnogo tega začne in konča, pozitiven pristop k iskanju poceni rešitve za zaslužen oddih, pa je odlična odskočna deska za uspeh.

Strateško in nestresno

Z družinskimi člani si naredite načrt. Naj bo iskanje najcenejših možnosti zabava in tistega, ki dobi naj možnost, nagradite z majhno pozornostjo (da npr. za en teden ne nosi smeti ali ne pomiva posode). Načrtujte svoj oddih, saj je prav naglica pogosto neugodna pozicija za iskanje dobrih priložnosti. Razen, če vam značajsko ustreza adrenalinsko iskanje ponudb v zadnjem trenutku.

http://www.thinkstockphotos.com/

"First in last minute"

Zadnja leta trg preplavijo različne ponudbe vezane na odločitev vnaprej ali pa tiste v zadnjem hipu. Dober pregled ponudbe vam lahko prišpara marsikateri cekin. Pa ne prezrite ponudb vezanih na kupone, ki jih lahko uporabite tudi za potovanja ter različnih poceni krajših potovanj, ki jih ponuja vaš izbran trgovec in članstvo v različnih klubih (spremljajte tudi dnevnikov naročniški klub www.dnevnik.si/mojdnevnik/dnk).

http://www.thinkstockphotos.com/

Bodite inovativni

Če si tedenske počitnice popestrite s kombinacijo podaljšanega vikenda in nekaj dni doma, bo to morda za mnoge prava rešitev. Vredno se je pri prijateljih in znancih pozanimati ali imajo morda svojo vikend hišico kje še prosto. V tujini postaja zadnja leta zanimiva tudi izmenjava doma, ko se recimo vi odpravite v Prekmurje, vaši prijatelji pa pridejo v vaš dom na Kras. Gre za izmenjavo, ki sočasno krepi zaupanje in znatno poceni vaše stroške za nočitve.

http://www.thinkstockphotos.com/

Domače počitnice

Če pa se odločite za počitnice doma, je možnosti za zabavo tudi v takšnem primeru nešteto. Za začetek se poigrajte z mislijo, da televizijo in računalnik za čas oddiha prezrete. Če vam znese, lahko izklopite tudi domač telefon in ostanete na vezi le po gsm-ju (ki naj bo na funkciji »tiho«) za nujne primere. Ko tako poskrbite za dnevne motilce miru, sledi razvajanje v kadi, pregled starih fotografij, večerja ob svečkah, družabne igre, skupno kuhanje najljubših jedi, pogovor o neizrečenih težavah, nabiranje gob, kuhanje omamnega kompota,… Naj bo to teden, ko ne boste sledili nobenemu cilju, ko ne boste bezljali od točke do točke, ampak se naužili polne prisotnosti sebe in tistih, ki so vam najdražji.

http://www.thinkstockphotos.com/