Funkcionalna pregrada

Kuhinjo lahko od dnevne sobe učinkovito ločite z "odprto" pregrado. Na srednjo polico lahko postavite nekaj ločnic, na spodnje in v stranski omarici pa druge drobnarije in knjige. Lahko se odločite tudi za pregrado, ki sega od vrha do tal, ne pa tudi od stene do stene. Spodnji del naj zavzema nižja omarica, zgornji pa naj bo iz motnega ali prozornega stekla.

celozaslonski_zajem_66.jpg

S pregradami nadomestite tudi steno. Posezite po večji omari, ki bo segala od stropa do tal. Vanjo dajte knjige in lepo dekoracijo. Prostor lahko pregradite tudi z lesenimi letvicami. Te bodo tudi zastrle svetlobo. Domačo pisarno od druhig prostorov ločite z zaobljeno pregradno steno. Če stanovalca potrebujeta vsak svoj kotiček za delo in urejanje papirjev, pa si dodatno zasebnost ustvarita še s knjižnimi policami, postavljenimi pravokotno na sredino stene. Tako bosta dobila dodatni (vedno potrebni) shranjevalni prostor.

Večnamenskost

Pregrada iz mavčne plošče, ki deli spalnico od garderobne omare, je obenem tudi posteljno vzglavje. Soba je s pregrado, ker ta ni potegnjena čisto do vrha in do strani, videti večja, kot je v resnici. Če želite prostor optično povečati, lahko uporabite tudi pregradno steno z okni na vrhu.

celozaslonski_zajem_10.jpg

Na tak način lahko pregradite tudi druge prostore, količino palic in velikost polic pa prilagodite svojim potrebam. Če se vam zdi, da ste šli v modernosti vašega doma predaleč in je ta videti preveč neoseben, dodajte knjižno polico iz lesa. Na police položite knjige in dekoracijo. Pregrado lahko namestite tudi ob straneh prostora, s čimer boste vizualno ločili sobi, obenem pa ohranili odprtost med njima.

Na hodniku namestite pregrado iz jeklenih palic. Monoton videz popestrite z nišami iz lesa, v katere lahko gost odloži svoje rokavice ali pokrivalo. Ob palice postavite še stol, da bo gost lahko med sezuvanjem oziroma obuvanjem sedel.

celozaslonski_zajem_4.jpg

Obnovljivi materiali

Stranišče od kopalnice učinkovito pregradite s pregrado iz bambusovih palčic. S tem boste poskrbeli za nekaj več zasebnosti, obenem pa ne boste prikrajšani za svetlobo iz kopalnice.

Več idej za razdelitev prostorov s pregradami si oglejte v naši fotogaleriji.