Na stotine zanimivih projektov je tekmovalo v skupaj 33 kategorijah. V treh dneh festivala se je zvrstilo mnogo zanimivih projektov, ki so žirantom izbora dobro otežili delo. Tokrat vam predstavljamo zmagovalce kategorij: krajinska arhitektura, projekt prihodnosti ter najprestižnejši naslov najboljše svetovne zgradbe, ki si ga je letos prislužil projekt iz Singapurja "Cooled Conservatories" iz svetovno znanih vrtov zaliva v Singapurju.

Človek in narava

Locirani v Marini Bay so vrtovi ključni državni projekt, ki nastane v duhu spremembe Singapurja v "mesto v vrtu". Na skupno 100-ih hektrarjih se razteza čudovita mojstrovina človeške domišljije, ki jo navdihne narava. V središče žarometov tokrat žirantje postavijo kompleks "Cooled Conservatories", ki ga sestavljata dve različni, a očarljivi hortikulturni mojstrovini. Obe usmerjeni v razvoj in raziskovanje hortikulturnih sprememb v okoljih, na katere vplivajo nove klimatske razmere.

 

singapore_gardens_bay_notranja.jpg

Sožitje z vodo

Kallang River Bishan park žirijo očara z svojo trajnostno usmeritvijo in celostnim pristopom do okolja. Vključuje prvine bioinženiringa in v ospredje postavi naravno ravnovesje prostora.

 

kallang_river_bishan_parknotranja.jpg

Globalni futurizem

Msheireb, srce Dohe , ki ga oblikuje AECOM, domov odnese laskav naslov projekta prihodnosti. Gre za projekt, ki v svoji viziji nosi pridih tradicije in modernih trendov, z namenom zlitja globalnih kultur na enem mestu.

msheirebnotranja.jpg

Več o samem izboru in zmagovalcih preostalih kategorij si oglejte na internetni strani: www.worldarchitecturefestival.com