S čim se odlikuje vaše pohištvo? Katere storitve lahko posameznik pričakuje, če se odloči za nakup pohištva pri vašem podjetju?

Program sedežnih garnitur znamke Žakelj obsega več kot 20 različnih modelov, ki so si različni po obliki in funkcionalnosti, enotna pri vseh pa je visoka fleksibilnost. Namreč sedežne garniture znamke Žakelj se lahko popolnoma prilagodijo zahtevam bivalnega prostora. Možno je izdelati sedežno garnituro za prostor, ki je omejen z zaobljenimi stenami, tlemi v več nivojih, stebri in nepravilnimi koti. Naš individualen pristop do strank nam omogoča, da lahko s skupnimi močmi najdemo prave rešitve tudi v teh primerih. Sedežno garnituro oblikovno in dimenzijsko prilagodimo zahtevam prostora ter ga tako na najboljši možni način zapolnimo z udobjem.Stranka v našem podjetju ni le navaden kupec, kar se lahko opazi že ob obisku v naših salonih. Vsakemu kupcu se individualno posvetimo, mu ponudimo strokovno svetovanje, na željo stranke je možno tudi svetovanje na domu, kjer prostor izmerimo in predlagamo ustrezno rešitev. Kupljeno pohištvo dostavimo in montiramo v prostor, na željo staro pohištvo tudi odpeljemo.

Kdaj naj se posameznik odloči za pohištvo po meri?
Za izdelavo pohištva po meri se je pametno odločiti takrat, kadar stranka želi čim bolj izkoristiti svoj prostor. Pohištvo se prilagodi obliki
prostora, se vključi v morebitne neprave kote, stebre ... Rezultat tega je optimalno izkoriščen prostor.

Ali v vašem podjetju pri oblikovanju pohištva sledite sodobnim trendom?
V našem podjetju se prilagajamo in sledimo sodobnim trendom, ki jih določa trg. Imamo tudi lastni razvoj in dizajn, ki ga vnašamo v naše proizvode. Vsako leto damo na trg novosti, letos se lahko pohvalimo kar s tremi. Ena novost, sedežna garnitura stella, je že bila predstavljena trgu, drugi dve bosta v bližnji prihodnosti. Zavedamo se, da je razvoj bistvenega pomena, zato mu posvečamo veliko pozornost. Naj poudarim, da smo pri razvoju usmerjeni k uporabniku, saj je rdeča nit našega podjetja ravno zadovoljen uporabnik.

Za kakšen tip pohištva se najpogosteje odločamo Slovenci?
Slovenci se odločamo za sodoben napreden slog pohištva. Tudi novogradnje hiš in večstanovanjskih hiš so v zadnjem času zastavljene zelo sodobno in posledično je oprema notranjih
prostorov temu primerna.

md_285_sedezne_zakelj_1.jpg

Kakšen poudarek pri vas dajete funkcionalnosti pohištva?
Funkcionalnost pohištva je bistvenega pomena in prav je, da izbiramo premišljeno. Nakup pohištva ne sme biti impulziven, ampak premišljen, saj je to nakup za daljše časovno obdobje, tako da se pravilna odločitev odraža še vrsto let. Kadar je stranka v dvomih, je priporočljiv nasvet strokovnjaka s tega področja.

Vaše podjetje je še posebno specializirano za sedežne garniture. Med katerimi tipi sedežnih garnitur lahko kupec izbira?
Tako je, naše podjetje je specializirano za izdelavo sedežnih garnitur. V našem programu je več kot 20 različnih modelov sedežnih garnitur, ki se razlikujejo tako oblikovno kot funkcionalno. Za večje prostore ima stranka pri izbiri modela bolj proste roke, saj ima več možnosti postavitve in izbiro želenega modela. Pri manjših prostorih pa je pomembno, da se prostor racionalno izkoristi. Če potrebujemo dodatno ležišče ali predal, je prav, da namenimo več pozornosti tudi izvedbi ležišča in predala. Kot na primer pri izbiri sedežne garniture za počitniško hišico, kjer se spet oziramo na funkcionalnost, da nam bo omogočila dovolj prostora tako za sedenje kot za spanje, če bo za to tudi namenjena.

Kaj vpliva na končno obliko in videz sedežne garniture?
Na končni videz sedežne garniture vpliva tudi izbira materiala in barve. V ponudbi imamo široko paleto tkanin, mikrotkanin in naravnega usnja. Določeni modeli so primernejši za usnje, drugi za tkanine, tako da se stranke odločajo tudi na podlagi tega. V zadnjem času so v porastu tkanine bodisi finega bodisi bolj strukturiranega videza. Vsekakor pa je pomembno tudi to, da je material enostaven za vzdrževanje in čiščenje, tako da je tudi temu treba posvetiti pozornost.

Sedežne garniture se med seboj razlikujejo tudi po vzmetenju. Na kaj mora biti posameznik pozoren pri izbiri določenega vzmetenja?
Vzmetenje sedežnih garnitur se razlikuje od modela do modela. Pri sedežnih garniturah, ki so namenjene večinoma sedenju, je poudarek na udobnejšem sedišču, mogoče malo mehkejšem. Tukaj uporabimo kombinacijo vzmeti in kakovostne pene. Za sedežne garniture z ležiščem pa po navadi uporabimo dvojno vzmetenje, ki je primerno za spanje, saj je izdelano na osnovi vzmetnice in zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

md_285_sedezne_zakelj_3.jpg

Katere svoje izdelke bi še posebej želeli izpostaviti?
Posebej bi izpostavili nove modele, ki jih razvijamo in bodo oktobra predstavljeni na pohištvenem sejmu v Zagrebu in novembra v Ljubljani. Poudarek bo
na sodobnem oblikovanju in funkcionalnosti. Vključeni bodo mehanizmi relax in mobilna hrbtna naslonjala, s katerimi si po želji nastavljamo višino naslona. Pravzaprav vse za udoben počitek.