1. Kuhinjska gobica - Čeprav je potrebno redno menjavati kuhinjske gobice, jim lahko z le eno minuto v mikrovalovki podaljšamo življenjsko dobo.

2.  Mobitel - Izklopite telefon. Nato sčistite ohišje s krpo, ki jo rahlo navlažite z alkoholom, ki hitro izhlapi. Zaslon sčistite z navadno krpo iz mikrovlaken, saj lahko alkohol poškoduje zaščitni sloj aparata.

mobitel.jpg

3. Steklenice – Če se vam na dnu steklenice nabere plesen, jo lahko na hitro očistite tako, da vanjo natresete jedilno žlico pralnega praška in malo vode. Nato pretresemo in splaknemo. Dno bo znova čisto.

4. Vzglavnik– Ali veste, da preživite več časa v družbi svojega vzglavnika kot v družbi prijateljev? Najceneje in z najmanj napora, ga osvežite tako, da ga redno zračite na soncu.

5. Pralni stroj – Če se želite ogniti neprijetnim vonjavam pri pranju, je vredno zamuditi trenutek in vsakič po samem pranju pustiti vrata pralnega stroja odprta, da se lahko dobro posuši.

6. Daljinski upravljalnik – Kolikokrat se zalovite, da sočasno grizljate svoj najljubši prigrizek in ob tem menjujete kanale? Mnogim neprecenljiv del opreme lahko očistite tako, da v razmerju 50:50 zmešate vodo in alkohol ter nato navlažite krpo. Bodite nežni pri gumbih, da jih ne poškodujete.

daljinechrana.jpg

7. Ličila, ščetke – Svoja najljubša ličila in ščetke za zobe učinkovito očistite že s tem, da jih za kratek čas namočite v milnici. Sledi faza izpiranja in obvezno sušenje.

8. Brez krame - Oddajte stvari, ki jih ne potrebujete več. Tako bo manj razlogov za pospravljanje.