Likalno desko lahko skrijete na atraktivne lokacije, tako da je sploh ne boste opazili, lahko jo obesite na skrito ali vidno lokacijo, če jo elegantno okrasite z razkošno tkanino, pa lahko postane celo osrednji dekorativni element v prostoru.

Skrivanje likalne deske

Desko lahko med drugim namestite v večji predal ali omarico, tako da jo boste lahko enostavno pospravili proč, ko je ne potrebujete več, ko boste začeli likati, pa jo lahko iz predala samo izvlečete. V predal oziroma stensko omarico desko fiksno pritrdite in se nikoli več ne obremenjujte, v kateri kotiček doma jo boste postavili. Omarico ali predal s skrivališčem za likalno desko lahko postavite v pralnico ali katero koli drugo sobo, saj nihče ne bo vedel, kaj se skriva v notranjosti, dokler predala ne odprete.

hramba_likalne_deske.jpg

Desko za likanje obesite na vrata

Če ste podnajemnik, vgradnja likalne deske v omaro ali predal običajno ni najboljša rešitev. V tem primeru kupite manjšo likalno desko, ki jo boste lažje shranili. V kolikor vam primanjkuje prostora za shranjevanje, pa izkoristite hrbtno stran vrat od pralnice, na katero desko dobro pritrdite s pomočjo kaveljčkov ali zvite žice. Desko je možno obesiti tudi drugam, na primer neposredno pod strop.

Okraševanje deske

Desko pa lahko tudi okrasite in postavite na vidno mesto, če se ne želite obremenjevati s pripravljanjem prostora za njeno hrambo. Prekrijte jo z vašo najljubšo tkanino, na kateri so naslikani domiselni vzorci, končni videz pa uskladite z ostalo opremo v prostoru. Z novo tkanino okrašeno desko postavite ob prazno steno.

hramba_likalne_deske_2.jpg

Več idej za shranjevanje deske za likanje pa si lahko ogledate v fotogaleriji.