Potrebujemo vrvice in perle v barvah po lastni izbiri, priporočamo pa povoščene bombažne vrvice, debeline 1 - 2 mm ter steklene ali neon perlice.

Odrežemo dve vrvici in sicer eno v dolžini 50 cm in drugo v dolžini 180 cm. Krajšo vrvico prilepimo z lepilnim trakom na eni strani na podlago tako, da na vrhu pustimo cca. 10 cm za zaključek zapestnice. Daljšo vrvico prepolovimo in okrog krajše vrvice naredimo navaden vozel. Na krajšo vrvico nasnujemo poljubno število perlic v želenem zaporedju.

a_slika_2.jpg

Nato začnemo daljšo vrvico ovijati okrog krajše v tehniki makrame. Naredimo nekaj makrame vozlov in po kakšnem centimetru vključimo prvo perlico tako, da z zunanjima vrvicama objamemo okrog perlice. Spet nadaljujemo z makrame vozli in poljubno vključujemo perlice.

a_slika_3.jpg

Ko je zapestnica dovolj dolga, jo odlepimo od podlage. Združimo obe kratki vrvici eno poleg druge v okroglo obliko zapestnice. Še nekaj centimetrov pletemo makrame vozel okrog obeh končkov krajše vrvice. S tem dosežemo, da bomo zapestnici lahko prilagajali dolžino.

a_slika_4.jpg

Čisto na koncu obe viseči vrvici skrajšamo na dolžino, ki jo želimo prilagajati in na končkih dodamo še 2 perlici. Zapestnica je pripravljena za vas ali za darilo prijateljem. Nosijo jo tako moški kot ženske, še posebej priljubljena je pri najstnikih in otrocih.

a_slika_5.jpg
.

Kako izdelamo makrame vozel?

Začnemo na levi strani in daljšo vrvico položimo čez sredinsko vrvico na desno stran. Primemo vrvico, ki smo jo imeli že prej na desni od sredine, jo položimo čez vrvico, ki smo jo pripeljali iz leve in nato gremo z desno vrvico pod obe – sredinsko in vrvico iz leve. Vozel močno zategnemo.

skica_1.jpg

Naslednjega naredimo iz desne. Desno stran vrvice položimo preko sredinske, tokrat na levo stran. Primemo vrvico na levi strani, položimo čez vrvico, ki smo jo imeli prej na desni in ponovno podložimo pod obe preostali vrvici.

skica_2.jpg

Vozel ponovno zategnemo.