Sodobno oblikovana stavba z imenom Wissioming Residence je nastala na mestu, kjer je že prej ležala hiša. Obdajajo jo drevesa, na južni strani pa se z nje po "zaslugi" ogromnih steklenih površin (drsnih vrat), ki segajo od vrha do tal, razprostira tudi čudovit razgled na reko Potomac. Drevesa so ob gradnji zaščitili, tudi pri zasnovi strukture so jih arhitekti upoštevali (zaradi nove konstrukcije nameč ni padlo niti eno odraslo drevo). Les je prisoten tudi na fasadi hiše.

wr_031211_15.jpg

Gradbeni materiali

Hiša je narejena iz predizdelanih betonskih plošč. Da zaradi ogromnih steklenih površin hiša poleti ne bi bila preveč neznosno vroča, so vrhnji del obdali z velikim previsom, dodatno pa sonce zastirajo tudi bližnja drevesa. Fasado poleg lesa oklepa še beton, velika okna pa "pregrajujejo" okvirji iz črno pobarvanega nerjavečega jekla, ki se lepo podajo k okolici. Vila ima tudi bazen in atraktivno odprto ognjišče. Da bi nekoliko vizualno zmanjšali nagibni teren, so bazen umestili na raven prvega nadstropja.

Notranjost

V notranjosti prevladuje belo siva barva, dosti je tudi lesa (pohištvo je narejeno iz belega hrasta, veliko je tudi aluminija). Oprema je zelo minimalistična.

wr_031211_11.jpg

Manjša stavba služi kot laterna večji

Ob vili je še manjša struktura, od hiše ločena z manjšo vodno površino. V pritličju je lastnikova pisarna, v prvem nadstropju garaža, nad njo pa so prostori za goste. Zaradi stekla in uporabljenih plošč iz steklenih vlaken podjetja Kalwall zgradba glavni hiši ponoči služi kot laterna. Tla na zunanjih površinah so iz lesa in gramoza, nekaj je tudi zelenja.

Več posnetkov razkošne vile pa si oglejte v fotogaleriji.