Zgradbo obkrožajo zelena drevesa in travniki, zgrajena pa je na 500 kvadratnih metrov velikem zemljišču. Sestavljena je iz štirih nadstropij: tri se nahajajo nad tlemi in eno pod površino tal. Za bivanje je tako namenjenih kar 300 kvadratnih metrov razpoložljivega prostora.

Zaobljene oblike in ultra sodoben dizajn

Da bi se bivalni prostori čim bolje povezali z zunanjim svetom, so arhitekti v pritličju pustili odprt načrt prostorov ter združili jedilnico, dnevno sobo in kuhinjo. Odprto območje je na vseh straneh povezano z vrtom, tako da so meje med zaprtimi in odprtimi prostori skoraj zabrisane. Zunaj zraven terase je zgrajen bazen z elegantno zaobljenimi robovi, ki sovpada z zaobljeno obliko stavbe in notranje opreme.

unikatna_avstrijska_hisa_iz_polikarbonatnih_plosc_5.jpg

Glavna uporabljena gradbena materiala sta beton in polprozorne polikarbonatne plošče, s katerimi je obložena fasada hiše. Zaradi polikarbonata je tako objekt videti zračen, svetel in odprt, dizajn pa je na prvi pogled skoraj futurističen. Na streho je dodana plast zemlje in trave, ki pripomore k boljši toplotni izolaciji hiše, več območij z naravno travnato površino pa je nameščenih tudi v prostorih v notranjosti doma.

unikatna_avstrijska_hisa_iz_polikarbonatnih_plosc_9.jpg

Če si želite ogledati več posnetkov te unikatne hiše, pa preglejte še našo fotogalerijo.