Spremenite videz bivalnih prostorov, da bodo bolj ustrezali sezoni in se boste lažje spopadali z žgočim soncem in vročino. Izberite živahnejše barve dodatkov in okrasja, iz prostora umaknite kakšen kos pohištva ter med drugim zamenjajte senčila.

Sobo naredite bolj zračno

Če želite ustvariti bolj zračen in manj utesnjen prostor, v katerem boste lahko zadihali s polnimi pljuči, se poslovite od temnih barv na tkaninah in gostih materialov, na primer temne stare zavese iz težke tkanine, kot je žamet, zamenjajte z bolj lahkimi, na pol prozornimi zavesami, po možnosti izdelanimi iz bombaža. Zelo zaželene so bele tkanine, saj ne absorbirajo svetlobe, posledično pa bo v prostoru tudi manj vroče.

poletni_dekor_1.jpg

Šopek svežega cvetja

Med obstoječo opremo interjerja vključite več šopkov svežega cvetja, ki bodo sobo napolnili tudi z vabljivim vonjem narave. Svetujemo vam, da s svežim rastlinjem zapolnite več manjših vaz, ki jih postavite na jedilno mizo, v spalnico, dnevno sobo in na odprte police. Poleg tega v prostor postavite še več sobnih rastlin, če želite izboljšati kakovost zraka in kreirati bolj pomirjujoč naravni ambient.

Zamenjajte senčila

Temnejša senčila na oknih, ki so v hladnejših mesecih vsrkavala toploto, zamenjajte z bolj svetlimi, denimo senčili v pastelnih odtenkih rožnate, modre, zelene in rumene. Svetlejša senčila v umirjenem barvnem tonu bodo poskrbela za manjše pregrevanje prostora, vi pa se boste v njem počutili bolj prijetno.

poletni_dekor_2.jpg

Izbor barv

Kot že omenjeno zgoraj, poleti temne nianse ne delujejo dobro v prostoru, zato vsemu dodajte čim več bele barve ali nežne rumene. Izognite se raje drznejšim barvam, kot so oranžna, vijolična in barva gorčice, in namesto teh izberite svetlejše tone, recimo nebesno modro, sivo, (kremno) belo in rožnato.

Manj pohištva

Če imate v prostoru težko masivno pohištvo, je dobra ideja, da iz njega odstranite nekatere kose pohištva, saj boste sobo tako razbremenili in bo videti bolj odprta, prostorna in zračna. Čez sedežno pohištvo dodajte bele prevleke iz bombaža ali druge lahke tkanine, na sedežno garnituro pa zložite okrasne blazine iz svile. Na okna v spalnico in balkon namestite trendovska senčila iz bambusa ali podobnega materiala.