Svet je v gibanju. Svež dizajn in oblikovalske ideje odsevajo spreminjajoč se življenjski stil in zveze, prinašajo nove materiale, dekorativne tehnike in trende, ki ji navdihujeta sodobna tehnologija in tradicija, v dom pa vnašajo novo energijo, svetlobo in barve. Razburljive oblikovalske zamisli, neobičajni materiali in dekorativna svetila združujejo udobje in uporabnost ter ustvarjajo preprosto, prijetno in zračno domače okolje. Notranji oblikovalci uporabljajo nove tehnike in materiale, ki jih za večji šarm in udobje kombinirajo z osveženim starim pohištvom in dekorjem ter vintage ali retro stilom 40., 50. in 60. let.

trend_dekor6.jpg

Potiskane dekorativne tkanine

Različni geometrijski vzorci in kalejdoskopski motivi simbolizirajo dinamične spremembe in ustvarjajo izviren ter privlačen interjer. Sodobni videz dopolnjujejo živalski potiski, ki ustvarjajo vtis aristokratskosti in luksuza. Paleto trendovskih vzorcev za leto 2013 dopolnjujejo dekorativne tkanine v umirjenih in pastelnih tonih z učinkom vodenih barvic in vezenjem, svetli cvetlični vzorci in sodobni potiski.

trend_dekor1.jpg

Luksuzni poudarki v interjerju

Dekorativni predmeti, tkanine in drugi elementi v prostoru v zlati barvi ali z zlatimi poudarki: to je trend, ki simbolizira srečo, uspeh in blaginjo. Sijaj zlate odvrača težke misli ter vnese v interjer živahne energijske poudarke.

trend_dekor2.jpg

Moderni barvni trendi

Rumena, rdečkasta in zelenorumena, oranžna, breskova, jantarna ter rumenkasti in rdečkastorjavi barvni odtenki so moderna izbira za barvno bogat interjer z nadihom glamurja in ekstravagance. Če želite biti povsem v trendu, posezite po čudovitih smaragdno zelenih in temno modrih tonih, turkizni in vijolični, blago kremni ali elegantni sivi v kombinaciji z rumenimi in rdečimi odtenki.

trend_dekor3.jpg

Ponovna uporaba in recikliranje

Trend recikliranja in ponovne uporabe starega pohištva in dekorativnih dodatkov se bo nadaljeval tudi v prihajajočem letu. Dekorativni predmeti, za katere ste mislili, da so prestari, izrabljeni ali neuporabni, se vračajo v interjer v velikem slogu in mu dodajo lepoto starih časov.

trend_dekor4.jpg

Okolju prijazni izdelki, dizajn in ideje

Nove tehnologije in neobičajne kombinacije novih dekorativnih materialov odsevajo navdušujoč trend v notranjem dizajnu, ki združuje industrijske in umetniške ideje. Staro pohištvo in dekoracija sta spet kot nova, in kar je še bolje, materialov nam ni treba zavreči. Moderni trendi nas spodbujajo, da prevzamemo svojo vlogo v obnovi sveta, med tem ko uživamo v retromodernem dizajnu in dekoraciji v vintage stilu.

trend_dekor5.jpg

Tradicionalni dizajn in naravni materiali

Sodobni oblikovalski trendi vključujejo pohištvo in dekorativne predmete, narejene iz lokalnega lesa in s tradicionalnimi postopki. Poudarek je na ročno izdelanih predmetih, pohištvu in dekoraciji, ki delujejo domačno in so prijetni za bivanje, lokalno pridobljenih materialih in naravnih barvah.