Ljubitelja vode Jill in Chris Hall ter njun sin Scott so si od nekdaj želeli bivati ob reki. Našli so izvrstno parcelo za uresničitev svojih sanj – ob reki v bližini kraja Lake Oswego v ameriški zvezni državi Oregon. Parcelo zavzemata dve hiši – v eni (1.250 kvadratnih metrov veliki) živijo Hallovi, drugo (1.160 kvadratnih metrov veliko) pa oddajajo v najem.

Kuhinja

Za notranjo opremo je poskrbela oblikovalka Jenni Leasia. Lastnika sta želela podeželski videz v modernejši preobleki. Kuhinjske omarice, kuhinjski otok, barski stoli (s kovinskimi nogami) in ploščice so v beli barvi. Belino razbijejo parket v temno rjavi barvi, sivočrni pulti, starinska lestenca nad otokom, aparati in pomivalno korito iz nerjavečega jekla.

o1.jpg

Jedilnica

Tik ob kuhinji je jedilnica. Tla so enaka kuhinjskim, pod svetlo rjavo leseno mizo pa je položena rumenorjava vzorčasta preproga. Oblazinjeni beli stoli imajo lesene noge v barvi parketa.

Dnevna soba

Tudi v dnevni sobi je temno rjav parket. Pod kremasto sedežno garnituro je bež preproga. Kavč je obrnjen proti impozantnemu kamnitemu kaminu z leseno polico v barvi parketa. Kamin na vsaki strani oklepata dve leseni omarici iz oreha. Ob drsnih vratih ob kotu je še naslonjač v barvi parketa.

o3.jpg

Balkon

Iz dnevne sobe se pride na večji pokriti balkon, s katerega se razprostira čudovit razgled na okolico. Na njem je sedežna garnitura iz ratana v isti barvi parketa. Tudi tam je postavljen kamnit kamin z leseno polico ter večji žar. Ograja na balkonu je iz pleksi stekla, tako da ne zastira prekrasnega pogleda. S stropa visi atraktiven lestenec.

Kopalnica v prvem nadstropju

Kopalnica v prvem nadstropju je zasnovana zelo minimalistično. Stenske ploščice iz apnenca v sivobež barvi z motivi listja ponazarjajo reko. Ogledalo ima lesen okvir temno rjave barve in se ujema s barvo parketa.

Glavna spalnica in kopalnice

Glavna spalnica je čistih linij. Po tleh je položena bež preproga. Postelja je sivo rjave barve, enako posteljnina. Nočni omarici z nogami sta temno rjave barve, senčili na svetilkah pa beli. V kotu je še bež naslanjač. Iz spalnice se razpoteza čudovit razgled na reko, pride pa se tudi v kopalnico, ki je obdana s sivobelim marmorjem. Ob eni od sten je bel predalnik na nogah z dvema umivalnikoma, nad njo pa ogromno ogledalo. Zgodnji del predalnika je izdelan iz trdnega kamna v temno rjavi barvi. Skupno so v hiši štiri in pol kopalnice. Vsaka je nekoliko drugačna, opremljena pa je s klasičnimi elementi.

Dvigalo

Dvigalo je v notranjosti obdano s temno rjavim lesom, ki se ujema z barvo parketa.

o6.jpg

Pralnica

Pralnica je tudi prostor za opravljanje ročnih del. Velike omare so ovite v belo barvo, pult pa je iz keramičnih ploščic v svetlo sivem odtenku. Na tleh je pisan mozaik v pretežno sivih tonih. Do pralnice se pride tudi iz garderobne omare.

Vinska klet

Vinska klet je izdelana po meri. Ima ogromno lesenih kotičkov za vinske steklenice. Prostor je iz betona in je zgrajen ob hribu, tako da je temperatura v njem vedno enaka.

o11.jpg

Soba za zabavo

Soba za zabavo se nahaja v kleti oziroma pritličju. Vsa je v rjavih tonih. V njej je velik kavč, bar in zanimiv stol z naslonjalom iz dveh nekdanjih smučk.

Spodaj ob reki

Ob reki, do katere se od hiše pride po 90 kamnitih stopnicah, je prostor za posedanje. Poleg je tudi hišica. Eno polovico zavzema kopalnica z atraktivnih ogledalom, na steno privezanim z debelo vrvjo, drugo pa skladišče. Na vrtu, ki se nahaja v bližini hišice, Jill goji sveža zelišča in zelenjavo. Ob reki pa ima družina tudi svojo zasebno plažo.

Več posnetkov te ameriške vile pa si oglejte v fotogaleriji.