Če želite prihraniti nekaj dragocenih evrov, ne kupujte eminentnih okrasnih vaz ali drugih izdelkov, za katere bi morali odšteti večje vsote denarja. Povprečen dnevni prostor lahko namreč spremenite v nekaj posebnega že z drobnimi spremembami, ki vas ne bodo stale veliko.

Različne predmete prebarvajte, da se bodo med seboj ujemali

Ko iščete kreativne načine, kako v dnevno sobo vnesti zanimive dodatke, za začetek preglejte omare, podstrešje, teraso in druge kotičke doma, ki jih uporabljate za shranjevanje in odlaganje stvari. Morda boste našli nekaj povsem očarljivega: iščite predmete, ki so nenavadne oblike, prave velikosti in teksture. Če so najdene reči različnih barv, ki se med seboj ne ujemajo, jih preprosto prebarvajte z barvo v razpršilu in tako poenotite. Izberite predmete, kot so stekleni kozarci, vaze ali celo pest kamnov, ki jih lahko razstavite bodisi skupaj na eno polico bodisi v različne kotičke sobe.

poceni_dekor_v_dnevni_sobi_barve.jpg

Posodobite navadna stikala za svetila z živahnejšo alternativo

Dolgočasna stikala za svetila ali le okvirje okoli stikal lahko brez večjega truda in stroškov zamenjate z novimi, ki bodo privlačila več pozornosti. Presenečeni boste, kako ogromno razliko lahko dosežete že z majhnimi spremembami. Najprej snemite stara plastična stikala in na njihovo mesto namestite takšna stikala oziroma okvirje iz barvite lite smole ali polirane kovine. Seveda pa lahko okrasite tudi stare okvirje za stikala, tako da jih prebarvate ali polepite z okrasnimi nalepkami – podobo v vsakem primeru uskladite z notranjo opremo in dekoracijo prostora.

Omislite si nove okrasne blazine iz starih tekstilnih izdelkov

Z novimi okrasnimi blazinami ne morete zgrešiti. Blazine zlahka izdelate kar sami, če ste bolj ustvarjalne narave: uporabite stare puloverje, srajce in druge izdelke iz tekstila, ki jih ne potrebujete več. Pričarate lahko edinstven dekor, ki se po stilu, barvah in teksturah elegantno poda v dnevno sobo in jo naredi bolj vabljivo, udobno in toplejšo.

poceni_dekor_v_dnevni_sobi_barve_b.jpg

Prostor za piko na i okrasite s sobnimi rastlinami v posodah

Rastline dodajo življenje, kamor koli jih postavite, zato ne smejo manjkati niti v dnevnem prostoru. Odločite se za preproste zelene rastline manjših dimenzij ali pa bolj bujno eksotično rastlinje z atraktivnimi cvetovi. Postavite jih v lepo okrašene glinene posode, ki so poslikane v skladu s stilom obstoječe opreme.

Več idej, kako poceni in osvežujoče okrasiti dnevno sobo, pa si oglejte v fotogaleriji.