Pomembno je, da je miza tako lepa kot funkcionalna. Kaj vam namreč pomaga, da je lepa, če pa nanjo ne morete postaviti računalnika? Na splošno obstajajo naslednji tipi miz: vgradne, samostoječe, starinske in nove. Vsaka od njih ima svojo osebnost. Poglejmo si jih podrobneje.

Vgradne mize

Vgradne mize so super, saj zavzamejo zelo malo prostora, problem pa je, da znajo izgledati kot kos lesa na steni. Zato je v tem primeru dobro, da jo z nečim popestrimo. Bodisi s policami, ki jih namestimo nad mizo, bodisi s kakšnimi predalniki v živih barvah. Prazno steno lahko uporabimo tudi kot platno za projeciranje ali kot tablo za zapisovanje vseh naših idej, inspiracij, opravil...

miza1.jpg

Samostoječe mize

S samostoječo mizo vam ne bo potrebno ves čas gledati v steno. Lahko jo namreč premaknete na sredino sobe, na steno pa namestite nekaj polic za shranjevanje stvari. Ob takšni mizi lahko stol postavite ob več straneh, na primer nasproti vas, in tako posedete svoje poslovne partnerje. Ob steno pa denimo namestite omaro za shranjevanje stvari. Če je ta nižja, dajte na steno še nekaj slik. Tudi samostoječo mizo lahko potisnete ob steno. Na steno pa dajte police ali kakšno tablo za sporočila.

Starinske mize

Starinske mize s predalniki so pogosto premajhne za sodobne pripomočke, kot so računalnik, tiskalnik in drugo. So pa zelo lepe in se izvrstno podajo tudi zraven plastičnega stola.

miza5.jpg

Staro kmečko mizo lahko posodobite z novo desko in nekaj policami na vrhu. Za shranjevalni sistem lahko uporabite tudi staro škatlo za orodje. Enostavno jo položite na mizo in voila!

Izkoristite vsak kotiček

Ne veste, kaj storiti s prostorom pod stopnicami? Uporabite ga za domačo pisarno.

miza47.jpg

Ste vgradili omaro, pa ugotovili, da ne potrebujete vsega prostora? Uredite pisarno kar v njej. Ko je ne uporabljate, jo lahko enostavno zaprete. Le kaj je boljšega od tega? Pisarno si lahko uredite tudi ob strani širšega hodnika. Ob eno od sten postavite vgradno mizo, pod njo dajte nekaj predalnikov, nad njo pa na steno namestite police.

Več fotografij prikupnih pisalnih miz sodobnega dizajna pa si lahko ogledate v naši galeriji.