Za vaši štirinajstletnici smo v tako majhnem prostoru uredili tako bivalni del kot tudi primeren spalni prostor. Po vsej verjetnosti jima boste morali omogočiti še dodatne garderobne prostore, kamor bosta spravili nesezonska oblačila.

orhini_284_1.jpg

Ker imata zelo različen okus glede opreme in stila, je primerneje izbrati takšen slog, ki bo obema ugajal vsaj še nekaj let. V barvnih kombinacijah vijolične s kontrastno rumeno ter modrih odtenkih v kombinaciji z naravnim lesom se bosta obe počutili prijetneje.

orhini_284_2.jpg

Zaradi omejenega prostora mora en del zgornje postelje prikrivati del spodnje. Zaradi kar visokih stropov takšna postavitev ni problematična. Položaj postelje pa ne ovira prodiranja naravne svetlobe v prostor. V takšnem primeru ste lahko hvaležni za navpično odprtino, ki ponuja visoko kakovost svetlobe v bivalnem prostoru.

orhini_284_3.jpg

Pisalni mizi sta na žalost orientirani tako, da bosta pri učenju svetlobi kazali hrbet. Nad mizo vam predlagam rešitev z nišo, ki bo nad mizo dajala razpršeno umetno svetlobo, podobno naravni.

Jernej Orhini, dipl. oblikovalec