Barski stoli so se prvič pojavili že pred 150 leti. V vsem tem času se je razvilo kar nekaj tipov stolov, tako da vam zagotovo ne bo težko najti tistega pravega za svoj dom. Če pa se ne morete odločiti samo za enega, jedilnico opremite z različnimi kosi, skupaj lahko skombinirate tudi več različnih materialov. Lahko jih tudi prebarvate v bolj eklektične barve.

Stol z ukrivljenim hrbtiščem

Stol z ukrivljenim hrbtiščem je prvič že okoli 1850 izdelal Michael Thonet. Odlikujejo ga čudovite obline in trdnost, zaradi česar je popularen še dandanes. Nastalo je mnogo različic tega stola, a klasika je le klasika. Reprodukcije so na voljo v različnih materialih in barvah, pa tudi z različnimi sedali.

stoli_z_ukrivljenim_hrbtiscem.jpg

Zložljivi francoski kavarniški stoli

Zložljivi francoski kavarniški stoli so lahki in prenosni, zato so izvrstni za uporabo na zunanjih prostorih in shranjevanje ob grdem vremenu. Lahko pa jih seveda imate tudi v notranjosti. Na voljo so v različnih materialih in barvah, pa tudi z različnimi sedali in naslonjali, denimo pletenimi. Dobiti se da tudi takšne z naslonjali za roke. Ti so trdnejši in bolj udobni za sedenje. Imajo rustikalen pridih francoskega podeželja.

fermob_french_bistro_chair_table_0245_0101.jpg

Marais stol

Tako imenovani Marais stol je v 30. letih prejšnjega stoletja oblikoval francoski oblikovalec kovine Xavier Pauchard. Njegov klasičen industrijski stil je dandanes bolj popularen kot kdajkoli prej. Na voljo je v več barvah.

garden_side_chair_tolix_knock_off_marais_a_chair.jpg

Praški stol

Praški industrijski stol je zaradi ukrivljenosti in tanjše silhuete videti bolj eleganten od zgoraj omenjenega. Omenjeni stoli se bodo čudovito podali tako v tradicionalne kot eklektične, sodobne ali stilsko mešano opremljene prostore.