Vaša prošnja je res nekoliko nenavadna za našo rubriko, pa vendar, morda še komu pride prav, saj takšnih situacij nimamo prav pogosto. Zato sem se tudi odločila, da na vaše pismo odgovorim.

Najprej predlagam, da se v pritličju določi optimalen položaj za osrednji pult z blagajno in prehod v drugo nadstropje, to se pravi stopnice. Ta poteza narekuje vse preostale korake, torej položaj skladišča in garderobnih kabin. Opazili boste, da sem v pritličju, kjer je razstavljena ženska konfekcija z dodatki, ovalni pult umestila v sredinski del, tako da je omogočen razgled po celotni trgovini. Police in obešalniki so nameščeni ob stenah, v zadnjem delu je prehod v gornje nadstropje in ob straneh garderobe. Iz tega dela vodi tudi prehod v sanitarije in garderobe za osebje.

h_peter_2.jpg

Nadstropje, v katerem je prostor za moško konfekcijo in dodatke, sem nekoliko zmanjšala, tako da ima prostor občutek galerije s pogledom na pritličje.

Glede barv vam priporočam čim bolj enostavne barvne rešitve, torej črno-bele, tako da bo to delovalo kot sofisticirano in hkrati kot nevtralno ozadje za vaše izdelke. Slogu zgradbe in visokemu cenovnemu razredu izdelkov primerno opremite prostor z bogatimi dekorativnimi dodatki (svetila, materiali, talne obloge, dekor), ki bodo poudarili in dopolnjevali vaše izdelke. V vsako nadstropje sem umestila tudi po eno zofo za večje udobje vaših strank.

Darja Hughes, univ. dipl. design

www.design-hughes.si