Na trgu je moč najti pohištvo iz poliuretanske pene za različne namene. Končni vizualni vtis, ki se prezrcali tudi v ambient, je odvisen od dizajna pohištva ter izbora vrste, barve, teksture in vzorca tkanine. Pohištvo iz poliuretanske pene je tako lahko tapecirano s poljubnimi tkaninami ali celo naravnim oziroma umetnim usnjem – kadar je pena oblečena s tkanino, se slednja običajno lahko v celoti odstrani, da jo je možno lažje vzdrževati in na primer oprati v pralnem stroju.

Modularno pohištvo

Še posebno pri urejanju manjših stanovanj je priporočljivo, da uporabite večnamenske ali zložljive kose pohištva, ki omogočajo boljši izkoristek prostora in večjo funkcionalnost. Modno pohištvo iz poliuretanske pene pa spada ravno v kategorijo modularnega pohištva, zaradi česar je kot nalašč za opremljanje majhnih prostorov. Rezultat so namreč kakovostni, ekološki in zdravstveno neoporečni izdelki, ki so prilagojeni potrebam sodobnega človeka.

pohistvo_iz_poliuretanske_pene_a.jpg

Poliuretanska pena je lahka, zračna, fleksibilna in higienska. Omenjeni material je lahko različnih debelin in trdnosti; primeren je predvsem za ljudi z alergijami, zdrav pa je tudi za hrbtenico, saj dolgo ohranja svojo prvotno obliko. Pohištvo iz te pene je po navadi vsestransko, ker vam denimo hkrati služi kot naslonjač v dnevni sobi ali postelja v otroški sobi.

Pohištvo se lahko poda v vsak prostor

Iz poliuretanske pene so med drugim lahko izdelane zofe, sedežne garniture, stoli, otomane in celo mize in postelje, ki po potrebi spreminjajo svojo obliko. Tako se dvo- ali trosed zlahka spremeni v ležišče, zaradi svoje konstrukcije in možnosti preoblikovanja pa predstavlja svojevrstno dekoracijo v prostoru. Pohištvo iz poliuretanske pene je odlična izbira za otroke, ker nima ostrih robov in lahko otroci na njem celo spijo. Če izberete takšne kose, oblečene v atraktivno tkanino, ki je zlahka snamete in operete, bo njihovo vzdrževanje najmanjši problem.

pohistvo_iz_poliuretanske_pene_b.jpg

Peno je možno brez težav poljubno oblikovati v ravne geometrijske ali zaobljene organske linije, ki jih je sicer težko doseči z drugimi materiali. Tovrstno pohištvo lahko pooseblja eleganco ali pa je oblikovano na zabaven in neobičajen način, zato ne sme manjkati v nobeni trendovski dnevni sobi. Če podobo pohištva prilagodite zasnovi prostora in obstoječi notranji opremi, se bo uspešno vklopilo v praktično kateri koli kotiček doma.

Več fotografij trendovskega pohištva iz poliuretanske pene pa si lahko ogledate tukaj.