Za dobro počutje in za kakovostno bivanje v prostorih, za zdravje in delovno učinkovitost je dnevna svetloba nepogrešljiva. Žal pa danes številni ljudje še vedno preživijo večji del svojega življenja za zatemnjenimi okni in zastrtimi žaluzijami, ki zmanjšujejo naravno svetlobo.
Soltec RETRO – zrcalne žaluzije za pametna okna.

Posebna retro-tehnologija

Zrcalne žaluzije Soltec RETRO so senčila, ki ponujajo največ učinkov senčenja, kot so zaščita pred pregrevanjem (gaa10 %), transparentnost (do 93 %), zaščita pred bleščanjem in ultravijoličnimi žarki, osvetlitev z dnevno svetlobo (do 10 metrov), regulacija in popolna zatemnitev. Žaluzije Soltec RETRO uporabljajo posebno retro-tehnologijo »Daylight«, ki omogoča zaščito pred soncem in hkrati izkorišča svetlobo. Z njimi lahko določimo, kam bomo usmerili sončne žarke. Tisti del žarkov, ki pregreva prostor, usmerimo navzven. S tem prostor naravno hladimo in hkrati prihranimo pri stroških energije, ki bi jo sicer uporabili za hlajenje s klimatskimi napravami. Hkrati indirektno dnevno svetlobo usmerimo navznoter v strop, ki osvetli prostor. S tem prostor ohrani naravno svetlobo, kar je izjemnega pomena za kakovost bivanja, hkrati pa zmanjša stroške energije, ki bi jo sicer uporabili za luči. Z naklonom zrcalne žaluzije Soltec RETRO torej sami določimo, kam bomo usmerili žarke in s tem preprečimo pregrevanje in hkrati optimalno osvetlimo prostor.
Z uporabo Soltec RETRO zrcalnih žaluzij bo prostor osvetljen z naravno dnevno svetlobo in hkrati prijetno ohlajen. Z uporabo zrcalnih žaluzij si sami krojimo svoje bivalno okolje in pomembno varčujemo z energijo!

Dobra odločitev

Pri katerih projektih so zrcalne žaluzije Soltec RETRO dobra odločitev? Zrcalne žaluzije Soltec RETRO se uporabljajo tako za novogradnje kot tudi prenove in sanacije. Uporabne so pri individualni gradnji, gradnji večstanovanjskih objektov in pri gradnji poslovnih objektov. Zelo so primerne zlasti za vrtce, šole in bolnice, saj omogočajo močno osvetlitev z dnevno svetlobo, ki jo otroci in starostniki zelo potrebujejo. Vgradijo se lahko na notranjo stran okna, med steklo ali v dvojno stekleno fasado. So popolna rešitev, čer želimo preprečiti pregrevanje in hkrati optimalno osvetliti prostor in prihraniti pri stroških energije. Zakaj se torej odločiti za zrcalne žaluzije Soltec RETRO? Dolgoletne izkušenje v svetu kažejo, da se z uporabo zrcalnih žaluzij prihrani pri energiji, inštalirani moči strojnih in električnih napeljav (ogrevanje, hlajenje, luči) in pozneje, v dobi uporabe, pri celotnih stroških energije. Opravljene so bile številne meritve, ki so pokazale, da se investicija v zrcalne žaluzije povrne že v nekaj letih.

Sodelovanje z arhitekti, gradbeniki in projektanti

Arhitektom, gradbenikom in drugim projektantom Soltec ponuja specializirane možnosti inženiringa pri uporabi sistemov RETRO. Ponujamo podrobno analizo naslednjih faktorjev:

– sevanje zunanje energije na fasade in strehe;
– prenos energije skozi fasade glede na različne sisteme zasteklitve;
– prenos svetlobe v notranjost;
– zunanja toplotna obremenitev na kvadratni meter površine glede na odstotek zasteklitve, uporabljene sisteme RETRO ter vrsto zasteklitve.

Na podlagi teh analiz in z uporabo 3D računalniške simulacije se že v fazi projekta določi, kakšna bo osvetlitev z dnevno svetlobo in kakšni bodo učinki senčenja. Za naročnika je pomemben tudi izračun, kakšni bodo prihranki pri investiciji in vzdrževanju.
Pri vseh možnostih, ki jih omogočajo zrcalne žaluzije Soltec RETRO, je pri načrtovanju projektov koristno imeti ustrezno strategijo, ki ob optimalni kombinaciji funkcij senčil zagotavlja najboljšo rešitev.

Obiščite našo spletno stran www.soltec.si in salon v Ljubljani ali pišite na info@soltec.si