Stanovanja, ki zagotavljajo zasebnost

Rezidenca v Glyfadi je sestavljena iz treh različnih enot, kjer vsako nadstropje meri 250 kvadratnih metrov. Vsaka enota vsebuje dve manjši spalnici in glavno spalnico. To so prebivališča, ki jih lahko vidimo kot samostojne enote ali pa kot del večje strukture.

glyfada1.jpg

Idejo, da bi ustvarili tri različne enote, je praktična, saj je bolj zaželeno imeti tri jasno razmejena območja z lastnimi funkcijami, kjer je zasebnost zagotovljena. Posestvo vključuje tudi atrij, ki je zasnovan tako, da dopušča prehod svetlobe v sekundarne dele stavbe ter služi kot izstopna točka za vroč zrak.

Okolju prijazna zasnova

Zgradba je v prostor umeščena tako, da lahko v celoti izkoristi prednosti okolice, značilnosti krajine ter sončno energijo. Uporabniki lahko prihranijo energijo za ogrevanje, kar še zlasti velja v poletnih mesecih. Poleg tega je med posameznimi enotami speljan povezovalni prostor ter območje z vodo, ki omogoča naravno hlajenje. Tudi zunanji atrij s svojo zasnovo odvajanja vročega zraka prispeva k zmanjšanju porabe energije v poletnih mesecih.

glyfada3.jpg

Rezidenca ima talno ogrevanje in klimo. Zasnova stavbe ter tehnologija v njej sta bili izbrani tako, da kar najmanj obremenjujeta okolje. To ni le čudovito prebivališče z zelo praktično in pametno zasnovo, temveč tudi okolju prijazna zgradba.