Številne znanstvene raziskave dokazujejo, da se ljudje zaradi pomanjkanja naravne svetlobe soočamo s številnimi težavami, ki se kažejo kot utrujenost, izčrpanost in motnje spanja, povečan apetit, ki lahko vodi v povečanje telesne teže, splošna pasivnost in depresija, zmanjšana delovna učinkovitost in izguba vitalnosti.

Z uporabo inovativnih senčil Soltec ustvarjamo naravna in zdrava okolja za življenje in delo. Hkrati zmanjšamo potrebo po uporabi klimatskih naprav in električni svetlobi, kar prinaša pomemben energijski prihranek.

Za senčila se odločite pravočasno!

Načrtujete gradnjo nove hiše?

Priporočamo, da senčila izberete že v fazi projektiranja. Tako boste vaša senčila idealno uskladili s tehničnimi zahtevami; izbrali boste lahko tista senčila, ki ponujajo največ učinkov senčenja, kot so:
• zaščita pred pregrevanjem (g 10 %)
• transparentnost (do 93 %),
• zaščita pred bleščanjem in UV-žarki,
• osvetlitev z dnevno svetlobo (do 10 m),
• regulacija in popolna zatemnitev.

Tako boste hkrati dobili največ za najbolj primerno ceno.

Načrtujete zamenjavo oken?

Priporočamo, da senčila izberete pred izbiro oken. Vaše možnosti izbire bodo zaradi obstoječega stanja sicer nekoliko omejene, vendar boste imeli pri izbiri senčil pred izbiro oken nekoliko širše možnosti.

Želite zamenjati stara senčila ali le dodatno senčenje?

Upoštevaje trende sodobnega časa vam priporočamo, da izberete zunanja senčila. Kljub tehničnim omejitvam se boste lahko odločali med fasadno vgradnjo ali drugimi kompromisnimi rešitvami pri montaži na okno. Če pa načrtujete notranja senčila, vam priporočamo senčila RETRO Soltec, ki so najbolj sodoben izdelek za senčenje v svetu. Ta še posebej priporočamo v prostorih, kjer boste s senčenjem, ki hkrati omogoča osvetlitev z dnevno svetlobo, pomembno vplivali na kakovost svojega dela in življenja. Možnosti, ki bodo zadovoljile vaša pričakovanja, so številne.

Kaj mora zagotavljati  učinkovito senčenje?

1. Termično udobje, prilagojeno letnim časom
Spuščena senčila poleti so odlična zaščita pred pregrevanjem, pozimi pa z dvignjenimi senčili ogrevamo prostor. Tako si zagotovimo idealne temperature v prostoru in ne nazadnje zmanjšamo tudi stroške hlajenja in ogrevanja.
2. Vizualno udobje z enakomerno in razpršeno svetlobo
Senčila Soltec omogočajo uravnavanje osvetlitve prostora z indirektno svetlobo. Indirektna svetloba je v nasprotju z direktno (neposreden sij svetlobe) bolj razpršena in enakomernejša in je zato primernejša za bivalne in delovne prostore.

Na kaj biti pozorni  pred montažo senčil?

1. Tehnični pogoji
Tehnični pogoji vgradnje senčil morajo biti usklajeni z oknom, fasado, elektroinštalacijami in avtomatizacijo (skupno krmiljenje, regulacija sonce–veter) ali s povezavo s CNS-računalniškim sistemom. V kolikor postavljate objekt v vetrovnem področju ali pa ga želite zaščititi pred vlomom, izberite tem zahtevam prilagojena posebna senčila.

Zakaj se odločiti za senčila Soltec?

Senčila Soltec zagotavljajo visoko kulturo bivanja. Čas rolet in težkih zaves je mimo. Senčila Soltec so estetsko dovršena, zagotavljajo regulacijo svetlobe, varujejo objekt pred pregrevanjem, a hkrati ohranjajo transparentnost. Ko nas boste obiskali v našem salonu v Ljubljani, boste doživeli nepozabno bivalno izkušnjo.   Senčila Soltec omogočajo tudi popolno prilagoditev vašim potrebam. Lastna proizvodnja, načrtovanje, razvoj in druge storitve (izračun dnevne svetlobe v prostoru, prihranki energije pri vzdrževanju) nam omogočajo, da se v celoti prilagodimo vašim željam. Imate morda specifične dimenzije oken, posebno barve fasade? Izbrali bomo senčila, ki se bodo vizualno vpela v objekt, ne bomo pa pozabili niti na učinke senčenja, kot so termično udobje, transparentnost, zaščita pred vlomom in popolna zatemnitev. Na ta način boste hkrati dobili največ za najbolj primerno ceno!


Obiščite nas v interaktivnem salonu senčil Soltec na Šmartinski cesta 72 v Ljubljani ali pa na pokličite na tel. 080 19 33 oziroma nam pišite na e-naslov: info@soltec.si. Naša spletna stran: www. soltec.si.