Pri oknih ne čistimo le stekla, ampak tudi okvir krila in okvir podboja. Za čiščenje okenskih okvirjev uporabljamo običajna čistilna sredstva, ki ne puščajo prask, na primer čistilno mleko ali milnico. Najtemeljiteje bomo okenske okvirje očistili in jih tudi zaščitili s posebnim čistilom, ki ga lahko kupimo pri proizvajalcu oken ali v specializiranih trgovinah. Čistilno sredstvo nanesemo z laneno krpo na površino okenskega okvirja in nato obrišemo z vlažno krpo.

Zelo pomembno je, da z okvirjev po končani montaži odstranimo zaščitno folijo. Ta bi se namreč zapekla in jo je tedaj le težko odstraniti brez vidnih poškodb. Okenske šipe čistimo z blagim čistilnim sredstvom in gobo. Trdovratne nečistoče, ki jih ne moremo odstraniti z normalnim mokrim načinom z razpršilnim čistilnim sredstvom in krpo, na primer etikete, ostanke plutovinastih distančnikov po montaži in drugo, poskusimo odstraniti s fino industrijsko volno ali običajnimi gospodinjskimi čistilnimi sredstvi. Pomembno je, da ne uporabljamo pripomočkov, kot so britvice in strgala, saj lahko z njimi trajno poškodujemo stekleno površino. Po montaži in končanih gradbenih delih moramo takoj odstraniti cementni mulj in izločke gradbenih materialov, saj lahko povzročijo izjede na površini stekla, zaradi česar to dobi moten videz. Tudi ostanke kita je treba takoj odstraniti. Za čiščenje stekla nikoli ne uporabljamo niti močnih alkalnih pralnih lugov niti kislin, še posebno ne fluorovodikove kisline, saj lahko tovrstna topila uničijo tako nanose kot tudi površino stekla.

Okenska tesnila so še posebno podvržena naravnemu staranju. Da bi tesnila naših oken dalj časa ostala uporabna in prožna ter opravljala svojo funkcijo zadrževanja zraka in vode, jih je treba večkrat na leto rahlo zdrgniti s krpo, na katero kanemo nekaj kapljic silikonskega olja. S tem ohranimo prožnost gumijastih tesnil in preprečimo njihovo predčasno izsušitev. Tesnila ne smejo priti v stik s koncentriranimi čistilnimi sredstvi.

Vzdrževanje pa potrebuje tudi okensko okovje. Da bi zagotovili lahek tek okovja in vseh njegovih gibljivih delov, jih vsaj enkrat na leto namažemo s posebno mastjo, ki ne vsebuje kislin. Proizvajalci oken imajo navadno v svoji ponudbi tudi komplet za čiščenje, ki vsebuje posebno čistilo za okvirje podbojev in kril oken, posebno mazilo za nego tesnil in posebno olje za okovje.